Međimurje Press
Političke stranke

Članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ-a Međimurske županije održale su izbore za predsjednicu Zajednice

SUNČANA GLAVAK PONOVO PREDSJEDNICA ZAJEDNICE ŽENA HDZ-a „KATARINA ZRINSKI“ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 

Članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ-a Međimurske županije održale su izbore za predsjednicu Zajednice, za članice Županijskog odbora te izaslanice na Opći sabor Zajednice žena. 

Za predsjednicu je  jednoglasno  izabrana Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu. To je njezin četvrti uzastopni mandat na čelu Zajednice žena, a prvi put je izabrana 2009.  

Sunčana Glavak zahvalila je na povjerenju koje joj je ukazano te naglasila: „Aktivno uključivanje žena u političke i društvene procese ima nezaobilaznu ulogu u cjelokupnoj politici stranke. Više nego ikada žene HDZ-a su od predsjednika Andreja Plenkovića dobile šansu za svoju afirmaciju, kako na nacionalnoj, europskoj tako i na lokalnim razinama. Vaš doprinos u zajednicama iz kojih dolazite i aktivan rad znači da se ne bojite preuzeti odgovornost, na čemu vam čestitam“, rekla je izabrana predsjednica Sunčana Glavak.

 Za članice Županijskog odbora izabrane su:  Suzana Belović, Jasna Ciboci, Verica Grbavec, Petra Jambrošić, Marta Novak, Gordana Ramušćak, Danica Uroda, Marija Premuš, Ivančica Somođi, Meri Šeparović Vresk i Margareta Zadravec. 

Za izaslanice na Opći sabor Zajednice žena HDZ-a izabrane su:  Nikolina Babić, Suzana Belović, Jasna Ciboci, Marijana Cerovec, Petra Jambrošić, Marta Novak, Gordana Ramušćak, Željka Rihtarec, Marija Sakač i Margareta Zadravec.

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ osnovana je 20.veljače 1999. godine u Splitu. Temeljna zadaća djelovanja  jest jačanje položaja žena , aktivno sudjelovanje u društvenim procesima, provedba politika za promicanje jednakosti, borba protiv nasilja i promicanje aktivnije uloge žena u političkom životu. 

Međimurska Zajednica žena HDZ-a  istaknula se u humanitarnom radu, u pomoći mladima kroz različite aktivnosti, a posebno kroz akciju kojom pomažu maturantima srednjih škola na završetku srednjoškolskog obrazovanja „Svi na maturalni ples“.

Predsjedništvo Zajednice žena

„Katarina Zrinski“ HDZ-a MŽ

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 30. studenoga 2021 at 15:32

Nekak bi ljepse zvucalo bez onog na kraju HDZ posto je to humanitarna organizacija

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja