medjimurjepress@gmail.com

Danas u Osijeku predstavljeni kandidati SDP-a za Europski parlament

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu iz Osijeka sa stranačkog skupa na kojem su predstavljeni kandidati za nadolazeće europske izbore,  kako SDP brine o tome da hrvatski građani imaju ravnopravan status s ostalim građanima u Europskoj uniji,  odnosno da ne budu “građani drugoga reda“, a da bi se to ostvarilo “moramo imati zastupnike hrvatskih interesa u Bruxelesu, a ne zastupnike briselskih interesa u Hrvatskoj“.

SDP-ov skup u Osijeku pozdravio je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je istaknuo svoju punu podršku SDP-ovoj europarlamentarki i kandidatkinji za novi mandat Biljani Borzan.

Želim vam puno uspjeha na europskim izborima. Htio bih istaknuti da je gospođa Borzan jedina liječnica koja mijenja krvnu sliku hrvatske politike. Na tome joj se zaista zahvaljujem i dajem joj svoju punu podršku“, poručio je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Na predstavljanju liste i kandidata SDP-a na izborima za Europski parlament, predsjednik stranke Bernardić je istaknuo kako je smisao bavljenja politikom rijetka mogućnost da se svakom čovjeku u Hrvatskoj osigura jednaka šansa i jednako pravo na pristup uspjehu koji nije zagarantiran, no kako  jednako pravo na pristup uspjehu moraju imati svi.

Poručio je kako snaga SDP-a kroz sve ove godine nije bila količina novca potrošenog u kampanji “ili manipulacija javnosti lažnim obećanjima”, već  isključivo istina, ljudi, vrijednosti kao jednakost, sloboda, pravednost i solidarnost kao  univerzalne vrijednosti slobodne i demokratske Europe.

Na skupu je bio i kandidat na listi SDP- a za EP, predsjednik međimurske županijske organizacije Mladen Novak.

(Izvor: sdp.hr)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*