Međimurje Press
Političke stranke Vijesti

Darko Daina na izbore ide s Čačićevim Reformistima

NEZAVISNI NAČELNIK OPĆINE NEDELIŠĆE ODLUČIO SE ZA PARLAMENTARNE IZBORE

Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće, koji je prije nekoliko mjeseci napustio redove SDP-a, na parlamentarne izbore će ići kao nezavisni kandidat na listi Reformista.

To su u ponedjeljak, na konferenciji za tisak održanoj u nedelišćanskom Atonu, obznanili Darko Dania i predsjednik Reformista i varaždinski župan, Radimir Čačić.

Na listi u Trećoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Međimursku, Varaždinsku i Kapinsko-zagorsku županiju, iz Međimurja će još biti i Sandra Herman, predsjednica Središnjeg odbora Refomista i zamjenica međimurskog župana. Lista još nije definirana, pa očekuju još neka imena, a priželjkuju da im se pridruži i nezavisni međimurski župan Matija Posavec. S njim bi, kaže Čačić, sigurno imali 3 zastupnika (i vjerojatno jednog u Šestoj izbornoj jedinici), što bi značilo da mogu “pucati” na jedno ministarsko mjesto.

U borbi da osiguramo interes naših sjevernih županija, mi ćemo u formiranju buduće vlade koalirati s lijevim strankama. No, ako one neće imati dovoljno glasova, spremni smo i na suradnju s desnom opcijom. Sve ćemo učiniti kako bi se realizirali projekti, koje naše jedinice lokalne samouprave imaju u planu.

Nedelišće ih ima puno, a više njih je i realizirano u mandatu Darka Danie. No, sad im je najvažnije izgraditi južnu obilaznicu Nedelišća, koju čekaju već 20 godina, novu školu kod Atona, dom za stare i nemoćne, sportsku dvoranu u Macincu…

-Dania iza sebe ima odlične rezultate, a i podršku građana. To potvrđuju i rezultati lokalnih izbora, kada je mandat osvojio sa više od 82 posto glasova. U lokalnoj politici on je treći najvažniji čovjek u Međimurju, odmah iz župana Matije Posavca i gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača – rekao je Čačić.

Zatim je Dania hvalio Čačića i kao ministra, i kao prvog zamjenika premijera, i kao župana. Onda su se rukovali uz napomenu da će nezavisni Darko Dania biti visoko na listi Reformista i ako osvoji mandat sigurno će ići u Sabor.

(ij)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja