Međimurje Press
Političke stranke Prenosimo Vijesti

Darko Horvat izašao je iz Remetinca!

USKOK je ispitao troje svjedoka za koje je su ranije odredio da postoji opasnost od utecaja na svjedoke, a Izvanraspravno vijeće odbilo žalbu tužiteljstva koje je željelo da se taj pritvorski razlog odnosi na još osmero svjedoka. Horvat se uskoro očekuje na slobodi, a istraga se nastavlja.

Horvat je dao izjavu novinarima nakon izlaska iz pritvora.

“Što reći nakon ovih 8 dana provedenih u istražnom zatvoru. Mislim da do ovoga svega nije trebalo doći”, rekao je.

“Mislim da bi najlakše bilo sve to skupa priznati i istog trenutka otići doma i čekati proces i suđenje, ali se nema što priznati. Uvjeren sam u to da svjesno ništa nisam napravio protuzakonito”, tvrdi ministar. Pokušat ćemo doznat sve što se dogodilo i dokazat da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime”, rekao je i dodao kako nije fer ni korektno ovakvo izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik.

“Kad moj odvjetnik dobije uvidu spis, kad vidi za što me se tereti, ako bude podignuta optužnica, pristupit ćemo aktivnoj obrani”, rekao je Horvat i zahvalio novinarima na korektnom praćenju.

“U Sabor se neću vratiti . Pola mandata gradonačelnik Preloga, pola mandata gradonačelnik Murskog Središća”, rekao je i dodao kako je uzeo mogućnost 6+6, ali neće iskoristiti cijelu godinu.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja