medjimurjepress@gmail.com

Darko Horvat jedini kandidat za novog predsjednika međimurskog HDZ-a

PRVI KRUG IZBORA ZA PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKE ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HDZ-a, TE GRADSKIH I OPĆINSKIH OGRANAKA ODRŽAT ĆE SE U NEDJELJU, 22. STUDENOGA, U VREMENU OD 8 DO 19 SATI

Iako se proteklih mjeseci špekuliralo da se Darko Horvat, sadašnji predsjednik međimurskog HDZ-a i ministar graditeljstva u Vladi RH, neće ponovo kandidirati za čelno mjesto HDZ-a Međimurja, ovih dana ta je nagađanja on sam demantirao. Naime, jedini je kandidat za to mjesto na unutarstranačkim izborima Hrvatske demokratske zajednice, koji će se održati u nedjelju, 22. studenoga. Dobio je 171 potpis potpore članstva, a odabrao je i respektabilnu ekipu potpredsjednika ŽO HDZ-a. To su Ljubomir Kolarek (163 potpisa potpore), Dražen Srpak (147), Vjeran Vrbanec (143) i Tomislav Marković (119). Horvat je na čelu međimurskog HDZ-a od 2012. godine.

Zanimljivo je da Darko Horvat više nije kandidat za predsjednika općinskog ogranka HDZ-a u njegovoj Donjoj Dubravi. Za novog predsjednika predložen je Antun Detelj.

*ERVIN VIČEVIĆ KANDIDAT U SELNICI

Dok su u gradovima Prelogu i Murskom Središću predloženi novi-stari predsjednici i gradonačelnici Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, dotle je u Čakovcu predložen malo poznati Tomislav Marković, koji je, istina, zadnjih mjeseci obavljao dužnost v.d. predsjednika čakovečkog HDZ-a.

Tomislav Marković

Više-manje i u većini općinskih ogranaka predloženi su dosadašnji predsjednici: Robert Kovačec (Belica), Ivan Hajdarović (Dekanovec), Augustin Jesenović (Domašinec), Vladimir Kučan (Donji Vidovec), Ivan Kos (Kotoriba), Mladen Križaić (Mala Subotica), Ivan Klekar (Nedelišće), Vladimir Lepen (Strahoninec), Damir Kovačić (Sveti Juraj na Bregu), Krunoslav Colar (Sveti Martin na Muri) i Jurica Koštarić (Šenkovec).

Nova imena za predsjednike HDZ-a istaknuta su u Donjem Kraljevcu (Mladen Taradi), Goričanu (Emanuel Sinković), Podturnu (Perica Hajdarović) i Selnici, gdje je kandidat za predsjednika novi/stari HDZ-ovac Ervin Vičević, koji bi trebao naslijediti Branka Perčića.

*JEDINO U ŠTRIGOVI DVA KANIDATA ZA PREDSJEDNIKA

Zanimljivo je spomenuti da jedino OO HDZ Štrigove ima dva kandidata za predsjednika: dosadašnjeg Filipa Tkalčeca i protukandidata Stanislava Kermana. Tko će pobijediti doznat ćemo u nedjelju, mada je vinogradarski lobi već sada dogovorio glasanje za svog kandidata. Uostalom i budući zamjenici Robert Horvat i Benjamin Štampar dolaze iz poznatih vinogradarskih obitelji.

*NEMA ZAINTERESIRANIH U SVETOJ MARIJI, GORNJEM MIHALJEVCU, OREHOVICI I VRATIŠINCU

I dok Štrigova ima dva kandidata, dotle Orehovica, Gornji Mihaljevec, Sveta Marija i Vratišinec nemaju niti jednoga, pa u tim općinama neće biti održani izbori za čelnike HDZ-a. Dakle, trenutno tamo nema zainteresiranih za te funkcije! Najgora situacija je u Svetoj Mariji. Tamo članstvo postoji, ali ogranak već dugo ne funkcionira. U ostale tri općine Predsjedništvo ŽO HDZ-a Međimursker županije može donijeti odluku o postavljanju v.d. predsjednika, ako dosadašnji čelnici to budu htjeli: Franjo Kovačić u Gornjerm Mihaljevcu, Marko Hunjadi u Orehovici i Lucija Škvorc u Vratišincu.

Vjeran Vrbanec

* TKO ĆE KANDIDIRATI ZA ŽUPANA?

Unutar stranački izbori u HDZ-u započeli su još u ožujku ove godine, ali su prekinuti odmah nakon izbora Andreja Plenkovića za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Sada su, unatoč pandemiji koronavirusa, nastavljeni. Razlog tome je taj što se HDZ, kao i druge političke stranke, hoće kvalitetno pripremiti za lokalne izbore, koji će se održati treće nedjelje u svibnju 2021. godine. Većina spomenutih čelnika HDZ-a kandidirat će i za vodeća mjesta u općinama, gradovima i Županiji. Već se može sa sigurnošću pretpostaviti da će kandidati za gradonačelnik u Čakovcu biti voditelj Područnog ureda HBOR-a za sjeverozapadnu Hrvatsku u Varaždinu Tomislav Marković, te Ljubomir Kolarek u Prelogu i Dražen Srpak u Murskom Središću. Ostaje pitanje tko će u borbu za mjesto župana. Darko Horvat sigurno neće napustiti ministarsku fotelju i pokušati sjesti u županovu. Neće ni Sunčana Glavak, koja se najčešće spominjala, jer nije luda da ode iz Europskog parlamenta u Bruxellesu i ostane bez izuzetno dobre plaće. Mlad i iskusan stručnjak, kako je još ljetos najavio Darko Horvat, bit će naš kandidirati za mjesto župana. Je li pritom mislio na diplomiranog pravnika Vjerana Vrbanca, predsjednika Uprave HAMAG-BICRO, koji izuzetno dobro kotira u HDZ-u, saznat ćemo početkom iduće godine, kada će ova stranka predstaviti sve svoje kandidate za načelnike, gradonačelnike i župana.

Ivica JURGEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*