Davor Bernardić na konvenciji Gradske organizacije SDP-a Čakovca

Čelnik SDP-a danas je prisustvovao konvenciji Gradske organizacije SDP-a Čakovca u dvorani Scheier i tom prilikom novinarima odgovorio na nekoliko pitanja

POZIV GRAĐANIMA ČAKOVCA I MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Čakovec je hrvatski i europski grad koji kvalitetom života i primjerom pokazuje kako se može uspjeti. čestitam rukovodstvu čakovečkog i međimurskog SDP-a što su to postigli. Bio je to dugi put, trebalo je to odraditi. Cilj SDP-a je da svi gradovi u Hrvatskoj slijede primjer Čakovca, pogotovo kad je u pitanju ekologija, inovativna rješenja, prometna rješenja, kvaliteta života. Upravo s toga sam danas  ovdje da dam podršku kolegicama i kolegama i naravno da u tom kontekstu pozovemo građane i građanske Međimurja i Čakovca pozovem da izađu na Europske izbore.

ČESTITANJE, PLAĆE, MIROVINE

Danas želim čestitati našoj Biljani Borzan, velika je to pobjeda za hrvatske građane, jer je izborila ravnopravnost naših građana u EU. Pokazala je da naši građani nisu građani drugog reda. Isto tako nadalje borit ćemo se za veći standard naših građana, a ne samo za jednaku kvalitetu proizvoda. Tu prije svega mislim na plaće i mirovine. Imamo u Hrvatskoj europske cijene, plaće su tri puta manje od europskih, mirovine čak pet puta.

Cilj nam je sa dizanjem osobnog odbitka sa 3.800 na 5.000 kuna, a već slijedeći mjesec se to može ostvariti i realizirati. Tako sve plaće mogu narasti između 330 i 500 kuna. Cilj nam je da minimalna plaća odmah bude 4.000 kuna neto, jer se sa 3.000 kuna ne može živjeti, a to upravo tvrde vladajući. Cilj SDP-a je da u slijedećem mandatu u Europskom parlamentu da bude jedinstvena minimalna plaća na razini cijele Europske unije. To je inače prijedlog francuskog predsjednika. U Hrvatskoj mirovine moraju porasti u startu za 300 kuna, a prosječna mirovina će iznositi 75% plaće za puni iznos radnog staža.

POLJOPRIVREDNICI

Ono što nam je cilj da naši poljoprivrednici imaju jednak status kao poljoprivrednici iz europskih zemalja. A ne kao do sada da dobivaju 20% manje poticaje nebrigom Vlade ili da ih ne dobivaju na vrijeme. Poljoprivredni proizvođači tako u Međimurju imaju pravo na jednake poticaje kao njihove europske kolege.

OČEKIVANJA OD IZBORA ZA EU

Vjerujem u dobar rezultat imamo najbolju listu, najbolje kandidate i najjače europarlamentarce, dakle ljude koji realno imaju rezultat. Na ovim izborima veliki sam optimist. Dok HDZ nudi afere, SDP nudi rješenja za bolji život građana. naš cilj je tri mandata, jedan više no sada.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*