Međimurje Press
Političke stranke

Dejan Drabić dao ostavku na članstvo i sve funkcije u SDP-u!

PREVIRANJIMA U MEĐIMURSKOM SDP-u NE NADZIRE SE KRAJ

Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDP-a Međimurja te na članstvo u SDP-u.

Nakon što svi moji pokušaji djelovanja u spomenutom tijelu nisu urodili plodom, a osobito uslijed događanja unatrag godine dana, donio sam odluku da nema drugog izlaza nego dati ostavku.

Ova odluka nije bila lagana, obzirom na moje dugogodišnje djelovanje. No, analizirajući situaciju u kojoj su osobni interesi nadvladali opće interese, a nisu sankcionirani od strane vrha SDP-a koji je o njima bio detaljno obaviješten, nalažu mi da se od takve politike treba odmaknuti.

Znatno duže od godine dana, Mladen Novak, predsjednik SDP-a Međimurja, nije poštovao Poslovnik o radu predsjedništva. Zbog prevladavanja osobnih interesa, a zanemarujući rad stranke, došlo je do nezadovoljstva većine članova Predsjedništva koji su predložili izglasavanje nepovjerenja predsjedniku.

Temeljem istog je sazvana sjednica Županijskog odbora SDP Međimurja na kojoj je, uz prisustvo i vođenjem Povjerenstva koje je imenovalo Predsjedništvo SDP Hrvatske, izglasano nepovjerenje predsjedniku SDP Međimurja. Sjednica je snimana, da bi prije nekoliko mjeseci stručna suradnica međimurskog SDP-a rekla da snimke „nema“ kao i da zapisnik ne postoji. Sve to je bilo pomno osmišljeno kako bi predsjednik stranke Mladen Novak sebi pod svaku cijenu osigurao opstojnost, neovisno o lošim izbornim rezultatima i srozavanju ugleda stranke.

Predsjedništvo SDP-a Hrvatske, kao i novi predsjednik Peđa Grbin, bili su upoznati sa svime spomenutim i spominjano je postavljanje povjerenika za međimursku organizaciju. Međutim, umjesto toga došlo je do sastanka novog predsjednika SDP-a Hrvatske u „strogoj tajnosti“ u privatnoj audijenciji prijašnjeg, odnosno sadašnjeg, predsjednika županijske organizacije.

Sve ovo vrijeme, predsjednik nije sazvao Predsjedništvo SDP Međimurja, koja se prema Poslovniku o radu treba sazivati najmanje jednom mjesečno. Štoviše, on je eklatantno odbijao provoditi odluke Predsjedništva, te je sjednice Županijskog odbora vodio spram svojih interesa, zanemarujući političke interese stranke. Dodatno je razočaravajuće bilo svjedočiti njegovim nepripremljenim i neutemeljenim izjavama u javnosti, bez saznanja i konzultacija s Predsjedništvom. One nisu plod dobro razrađene politike već spoj osobnih interesa i kod mnogih su članova Županijskog odbora, članova i simpatizera stranke, kao i mnogih građana izazvale osudu te srozavale ionako nezahvalan rejting stranke.

S obzirom na to da je Predsjedništvo SDP Međimurja destrukcijom predsjednika onemogućeno u svom radu, da se ne poštuju njegove odluke koje su po Poslovniku istog obvezatne za sve članove (Članak 2.), te da na vidiku nema promjena u radu i djelovanju stranke u Međimurju, iz moralnih i osobnih razloga dajem ostavku kao njegov dosadašnji član.

Za kraj napominjem moje razočaranje što SDP na ovom vlastitom primjeru propušta priliku za jačanje unutarstranačke demokracije, kao i borbu protiv korupcije i nepotizma te zalaganje za potpunu transparentnost u društvu koji su očigledno bili samo pamflet na izbornim plakatima.

Koristim priliku da se zahvalim svim kolegicama i kolegama na suradnji koja zasigurno neće biti prekinuta mojim izlaskom iz stranke.

Strahoninec, 18.11.202.

Srdačno,

Dejan Drabić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja