Druženje uz besplatni grah i glazbu

Na središnjoj proslavi obilježavanja 1. maja, podijeljeno 4 tisuće porcija graha

Tradicionalnim druženjem podno zidina čakovečkog Starog grada, gradska organizacija SDP-a obilježila je Međunarodni praznik rada. Prekrasno vrijeme, besplatni grah te dobra glazba u Perivoj Zrinskih privukli su velik broj Čakovčana, ali i posjetitelja iz drugih dijelova Međimurja. Pripremljeno je 4 tisuće porcija graha, koje su podijeljene za nekoliko sati. Okupljene je zabavljao tamburaški sastav “Taubeki”, a nije manjkalo i pića po popularnim cijenama.

Oko podneva, proslavi u Čakovcu priključio se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Pozdravljajući okupljene građane, rekao je da je Međunarodni praznik rada prigoda da se progovori o radničkim pravima koja su u Hrvatskoj sustavno stavljana u drugi plan. SDP je uvijek bio u prvim redovima za zaštitu radničkih prava, a danas predlaže podizanje minimalne neto plaće u Hrvatskoj na 4 tisuće kuna.

Okupljenima se obratio i predsjednik GO SDP-a Čakovca Mario Medved. Istaknuo je da je ovo tradicionalno okupljanje koji organiziraju kako bi građanima zahvalili na potpori, ali i na ovaj način upozorili na važnost zaštite radničkih prava u Hrvatskoj. SDP ovu proslavu organizira godinama, to je činio i kad su drugi šutjeli o smanjivanju prava radnika, masovnim otpuštanjima te divljoj privatizaciji devedesetih godina, a to će činiti i ubuduće.

Na proslavi su bili i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat te predsjednik ŽO SDP-a Međimurja Mladen Novak.

SDP Grada Čakovca

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*