Međimurje Press
Političke stranke

Glavni zadatak HNS-a bit će staviti politiku u fokus i u službu građana te im isporučivati rezultate

„Staviti politiku u fokus i u službu građana te im isporučivati rezultate, bit će glavni zadatak HNS-a  u narednom razdoblju. HNS  može biti točka okupljanja  što smo potvrdili i na ovim lokalnim izborima, gdje smo opravdali povjerenje građana u sredinama u kojima smo obnašali vlast a istovremeno zadobili i novo povjerenje građana  tamo gdje smo istaknuli dobre prijedloge za razvoj lokalnih zajednica.“ – poručio je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj na konferenciji za novinare održanoj nakon radnog sastanka HNS-ovih članova izabranih u izvršnoj i predstavničkoj vlasti, a na kojem su definirani daljnji planovi I aktivnosti HNS-a u narednom razdoblju.

Tom prilikom istaknuto je kako je HNS na lokalnim izborima osvojio dva gradonačelnička mandata, 16 načelničkih mandata, mjesta dva predsjednika gradskih vijeća, 10 predsjednika općinskih vijeća, 23 županijska vijećnika te ukupno 235 članova predstavničkih tijela.

„Nov i neopterećen HNS prdstavlja umjerenu, realnu i konkretnu alternativu koja je potrebna na političkoj sceni, a to su potvrdili i ovi rezultati lokalnih izbora i podrška građana koji su  prepoznali ove vrijedne ljude i njihove umjerene, realne i provedive programe. Upravo su oni snaga novog HNS-a i našeg budućeg rada.“ – zaključio je Čuraj.

Da se u  HNS-u se uistinu događaju promjene i to one pozitivne, potvrdio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka i predsjednik GO HNS-a Osijek, Vladimir Ham:

„HNS ponovno postaje točka okupljanja, ishodište umjerenih, građanskih i konkretnih politika čiji su programi realni i provedivi, a rezultati mjerljivi i u korist građana. Ponosni smo na rezultate rada naših gradonačelnika, načelnika i vijećnika u jedinicama lokalne samouprave. Povjerenje građana nastavit ćemo stjecati rezultatima tamo gdje smo u vlasti te dobrim radom i umjerenim  politikama tamo gdje smo u oporbi. Politika mora biti u službi građana. Nikad nismo i nećemo odustati od tog cilja.“-  zaključio je Vladimir Ham.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, naglasio je kako su HNS-ovi predstavnici izvršne vlasti, napravili velike rezultate u svojim općinama i gradovima, odnosno ponudili dovoljno kvalitetne i realne programe kako bi zadobili povjerenje građana, što pokazuje da HNS zna kako treba upravljati i kako treba koordinirati rad u općinama i gradovima.

„Među jedinicama lokalne samouprave najučinkovitije i organizirane kao stvarni servis građana su upravo oni gradovi I općine one koje vode HNS-ovi gradonačelnici i načelnici. U narednom razdoblju nastavljamo kontinuitet razvojnih programa i projekata kojima ćemo podizati kvalitetu života i stvarati prilike za jačanje lokalnih sredina. Želimo da HNS-ovi općine I gradovi  budu primjeri dobre prakse na svim područjima.“- rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Da lokalni izbori nisu izbori ideologija, već kvalitete života, poručio je i načelnik Podravskih Sesveta Mladen Sitek:

„Politika koju HNS provodi lokalno, za dobrobit građana u komunalnom, gospodarskom i društvenom dijelu je pokazatelj da tamo gdje je HNS na vlasti, tamo su prisutni razvoj i prosperitet. Današnjim sastankom šaljemo poruku da onako kako HNS-ovi predstavnici izvršne vlasti rade u svojim gradovima i općinama, a to su politika preuzimanja odgovornosti  i isporučivanja rezultata, tako bi se trebalo raditi svugdje.“- zaključio je Mladen Sitek.

HNS

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja