GO SDP Čakovec obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Na štandu postavljenom na središnjem čakovečkom trgu Gradska organizacija SDP  Čakovec dijelila je danas jabuke i promotivni materijal.

Forum seniora SDP-a Grada Čakovca na taj je način simbolično obilježio Međunarodni dan starijih osoba. Promotivnom štandu priključili su se i vodeći ljudi gradskog i županijskog vodstva Mario Medved i Mladen Novak.

Briga o starijim osoba  nije samo obaveza obitelji, već i šire zajednice čija je zadaća osigurati sve mogućnosti za zdravo aktivno starenje, ali i socijalnu participaciju u društvu. Grad Čakovec ima veliki broj umirovljenika od kojih mnogi žive teško i jedva sastavljaju kraj s krajem. Male mirovine najčešće su izgovorene rečenice starijih osoba – jednodušni su u ocjeni u Medved i Novak. Grad odvaja oko 500 tisuća kuna godišnje kako bi se pomoglo upravo najugroženijim osobama treće dobi, što direktno, što preko gradskih Kotareva.

Inaće, proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba prije 18 godina, želi se potaknuti država da starijim članovima osigura zadovoljenje njihovih potreba i omogući im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

(rd)

.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*