medjimurjepress@gmail.com

HDZ MŽ: Nećemo dozvoliti da Međimurje opet bude zadnja rupa na „restart“ sviralu

Iako će često mnogi komentirati da Hrvatsku demokratsku zajednicu nije briga za Međimurje, da oni u Zagrebu i ne znaju gdje je Međimurje, brojke koje pronalazimo u međimurskim općinama i gradovima, govore pravu priču o brizi i načinu odnosa Hrvatske demokratske zajednice prema Međimurskoj županiji. Naravno, sve će ove projekte obići i vrpcu prerezati i naš vrli župan. Ta ipak je sve to dio našeg malog i lijepog Međimurja.

Posredstvom ove Vlade, čiji je dio i Darko Horvat, realizirali su se mnogi vrijedni projekti za Međimursku županiju. Nabrojimo samo najvrednije: Za Metalsku jezgru – edukacijski centar za metalsku industriju stiglo je preko 30 milijuna kuna, za Tehnološko – inovacijski centar Međimurje još preko 11 milijuna kuna, preko 12 milijuna kuna za poslovni park Međimurje, više od 40 milijuna kuna za obnovu Starog grada Čakovec, 70 milijuna kuna za rekonstrukcije bolnice i poboljšanje zdravstvene zaštite. Za Centar održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu stiglo je blizu 12 milijuna kuna, uz još devet milijuna kuna za izgradnju studentskog doma sa restoranom. Tu je i 10 milijuna kuna za energetsku obnovu Doma za starije i nemoćne u Čakovcu i 11 milijuna kuna za famozni nadvožnjak u Čakovcu. Sjeverna obilaznica Čakovca, gradila se također novcem Vlade Republike Hrvatske te je blizu 40 milijuna kuna uloženo u nju. Hrvatske ceste planiraju i projekt Prometni pravac Varaždin-Čakovec (obilaznica Nedelišća i Pušćina), a Vlada Republike Hrvatske podržava projekt izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, u svrhu osiguravanja jednakog pristupa obrazovanja učenicima s teškoćama.

I kandidati Hrvatske demokratske zajednice Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, gradonačelnici Preloga i Murskog Središća imaju se čime pohvaliti. U Prelogu su u posljednje četiri godine provedeni brojni projekti. Happy Bike je vrijedio preko 7 milijuna kuna, DESCO oko dva milijuna kuna. Izgrađen je Poduzetnički centar Prelog vrijedan 16 milijuna kuna, za projektnu dokumentaciju Interpretacijskog centra Prelog dobiveno je 475 tisuća kuna, rekonstruiran je i dograđen Dječji vrtić Fijolica u vrijednosti preko 9 milijuna kuna. Za razvoj i izgradnju infrastrukture Gospodarske zone Sjever u posljednje je četiri godine stiglo preko 20 milijuna kuna, tu su projekti „Pomozi, zaposli, usreći“, koji je kroz dva dijela provođenja vrijedan 3 milijuna kuna, „Zlatne godine“, vrijedan skoro milijun kuna te projekt „Za obitelj“, vrijedan gotovo 12 milijuna kuna. Ulaganje u Marinu Prelog, kroz projekt Agua Adventures, vrijedno je preko 5 milijuna kuna. Niz je tu i manjih projekata, koje Grad Prelog provodi u suradnji sa raznim institucijama, a ne treba zaboraviti ni Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom d.o.o., koje se širi i oprema također novcem iz brojnih projekata.

U Muskom Središću je također obnovljen vrtić, u projektu vrijednosti preko osam milijuna kuna, izgradila se prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje, vrijednosti preko 6 milijuna kuna. Projekt „Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za područje gradova/općina Gornji Mihaljevec, Mursko Središće, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova“ vrijedan je preko 60 milijuna kuna. Tu su projekti „Svi u vrtić“ vrijedan 13 milijuna kuna, „Zaželi“ vrijedan milijun i pol kuna. Kroz suradnju sa mađarskim partnerima u sklopu partnerstva INTERREG HU-HR realizirani su također brojni projekti, obnovljeni su sakralni objekti, rekonstruirana gradska uprava, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za sport, grade se tribine Nogometnog kluba Rudar, vrijednosti preko milijun i pol kuna, Murs-ekom d.o.o. gradi Kompostanu Mursko Središće, vrijednu gotovo 5 milijuna kuna. Tu su i u jednom i u drugom dijelu Međimurja projekti aglomeracija, koji će još više dići standard života cijelog Međimurja.

Pitate se možda gdje su projekti Grada Čakovca? A trebalo bi ih biti, s obzirom na potencijal i veličinu Čakovca i puno više. No usporedbu Čakovca i Međimurske županije sa Prelogom i Murskim Središćem dao je i Institut za javne financije. Grad Prelog i Grad Mursko Središće i ocjenjeni su ocjenom 5 u istraživanju proračunske transparentnosti jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Čakovec i Međimurska županija korak su niže, na vrlo dobar. I to puno govori.

Mnogi će reći da u svim ovim projektima nema nikakvih zasluga Vlade Republike Hrvatske, u kojoj je važan dio i Darko Horvat, kako bi ovaj novac svakako stigao u Međimurje. No, imali smo prilike vidjeti tko zapravo zaboravlja Međimurje i gdje je Međimurje bilo kada su neki drugi bili na vlasti. Nemojte riskirati. Izađite na izbore i igrajte na sigurno. Odaberite Hrvatsku demokratsku zajednicu.

HDZ Međimurske županije

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*