HNS: Nulta tolerancija prema nasilju nad ženama!

HNS oštro osuđuje svaki oblik nasilja, kako u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, tako u svim ovakvim slučajevima.

PRIOPĆENJE

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oštro osuđuje svaki oblik nasilja, posebno prema ženama, djeci i starijim osobama, ali i svaki oblik nasilja prema slabijima i drugačijima, kako u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, tako u svim ovakvim slučajevima.

Nužno je provjeriti svaku sumnju u obiteljsko nasilje i zaštititi svaku osobu koja je ugrožena, a osobe kod kojih se potvrdi da su nasilne ne bi smjele obnašati nikakve javne dužnosti.

Nulta stopa tolerancije prema nasilju nad ženama mora biti program svih političkih stranaka, platforma koja nema alternativu, a pravosudne institucije moraju takve slučajeve kazniti sukladno zakonskim propisima.

Klub zastupnika HNS-a je i povodom nedavnog Nacionalnog Dana borbe protiv nasilja nad ženama još jednom iz Hrvatskog sabora pozvao na ratifikaciju Istanbulske konvencije, a to činimo i ovim putem, jer vremena za čekanje nema, a brojke su zastrašujuće.

U posljednjih deset godina u Hrvatskoj je ubijeno više od 300 žena, policija je dnevno intervenira 45 puta zbog obiteljskog nasilja, a svaka treća žena u Hrvatskoj je žrtva obiteljskog nasilja, dok je samo u prvih osam mjeseci ove godine ubijeno osam žena i to su zaista poražavajući podaci.

O nasilju ne treba šutjeti, jer takvi postupci nemaju opravdanja, a ovom prilikom pozivamo žrtve, ali i promatrače da nadležnim institucijama prijave svaki oblik nasilja, jer šutnjom i nečinjenjem postajemo suučesnici nasilnicima koji u tom slučaju prolaze nekažnjeno.

 Ured za odnose s medijima

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*