medjimurjepress@gmail.com

HNS se protivi blokadi prometnica u jeku turističke sezone

Potaknuti najnovijom akcijom taksista diljem Hrvatske koji prosvjeduju zbog Ubera HNS poziva Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture da što prije uputi prijedlog izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u javnu raspravu.

U tu svrhu osnovana je i radna skupina koja je okupila predstavnike svih zainteresiranih strana kako bi se u što skorije vrijeme riješila sva otvorena pitanja i postigao dogovor na dobrobit svih. Tek kada sve strane postignu dogovor, kreće javna rasprava, a do tada najveću cijenu plaćaju hrvatski građani i turisti.

HNS se protivi blokadi hrvatskih prometnica u jeku turističke sezone i još jednom poziva na konstruktivan dogovor i smirivanje strasti, jer potražnja za uslugom Ubera očito postoji i koristi se diljem svijeta.

Također, ponavljamo da je u vrijeme razvoja novih tehnologija, želje za što slobodnijim tržištem i što jeftinijim uslugama, potreba za Uberom sasvim logična, a rast modernih tehnologija u 2017. godini neminovan i nipošto se ne smije kočiti.

Kao liberalna stranka zalažemo se za podršku inovacijama i novim rješenjima koja će svakome dati priliku da odluči što je za njega najbolje.

HNS je uvijek bio za liberalizaciju tržišta, ali uz jasan regulacijski okvir koji podrazumijeva nedvosmislena prava, kao i odgovornosti. Stoga, pozivamo sve strane na dogovor i poštivanje regulative te ćemo u svakom trenutku biti na raspolaganju za iznalaženje najboljeg rješenja.

(Ured za odnose s medijima)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*