Ivan Vrdoljak: Naš posao nije rejting stranke nego bolja Hrvatska

Otvoren kandidacijski postupak za izborni proces u HNS-u. 

Na redovnoj sjednici Središnjeg odbora HNS-a sazvan je Izborni sabor HNS-a koji će se održati 17. prosinca 2017. godine te je otvoren kandidacijski postupak za izborni proces u stranci, a jednoglasno je prihvaćen i prijedlog Predsjedništva HNS-a: za predsjednika Ivan Vrdoljak, za zamjenika Predrag Štromar i za potpredsjednike Marija Puh i Ivan Gulam.

„Od danas se sve članice i članovi HNS-a mogu kandidirati za središnja tijela u stranci, a odluka i proces kandidature nalaze se na web stranici hns.hr, a sve organizacije HNS-a u Hrvatskoj obaviještene su o odluci Središnjeg odbora HNS-a o sazivanju Izbornog sabora HNS-a i kandidacijskog postupka, koji traje do 14. prosinca“, poručio je nakon sjednice v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.
„Želim novom vodstvu da ima snage i upornosti da i dalje radi istim kontinuitetom i smjerom, kao u posljednjih pet mjeseci“, poručio je Štromar zahvalivši svim članicama i članovima HNS-a na njihovoj podršci.

Na sjednici Središnjeg odbora v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar komentirao je aktualnu političku situaciju, a izvijestio je sve prisutne o projektima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Također, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak iz kvote HNS-a održala je prezentaciju projekata iz svog resora, o tome što je do sada napravljeno i što će se raditi u budućem razdoblju, zahvalivši HNS-u na potpori koju ima. Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru Milorad Batinić podnio je izvještaj o radu HNS-ovih saborskih zastupnika te se osvrnuo na jučerašnju maratonsku raspravu o opozivu Vlade koji nije usvojen.

„Jučerašnja rasprava pokazala je da je naša odluka o ulasku u koaliciju s HDZ-a bila sto posto ispravna. Kome bi ostavili državu? Jučer smo vidjeli da ne bi imali kome i zbog toga je lakše trpjeti uvrede i poniženja od zastupnika koji nemaju sadržaj. Ono što radimo svakodnevno prenesimo svojim članicama i članovima na terenu, a nakon jučerašnjeg dana još sam više siguran da će HNS uspjeti“, poručio je Batinić.

Članicama i članovima stranke obratio se i kandidat za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak obrazloživši svoju odluku o ostavci, rekavši i da je ponosan na odluku Središnjeg odbora o koaliciji s HDZ-om, osvrnuvši se na oporbene stranke, koje pod cijenu rasta rejtinga stranke nanose štetu državi, rekavši da HNS-u nije bitan rejting, već rezultat koji ćemo donijeti svojoj zemlji.

 „Naša djeca će se u budućnosti školovati na bolji način, a cijena toga je 1% manji rejting HNS-a, a za sljedećih 100 tisuća djece uzmite i drugih 1%, jer naš posao nije rejting stranke nego bolja Hrvatska“, poručio je Ivan Vrdoljak i zahvalio svima koji će biti u njegovom timu, uz naglasak da neće graditi lidera, već će dati priliku ljudima koji će u budućnosti voditi našu zemlju.

„Pri podnošenju ostavke reagirao sam emotivno, ali ne smatram da je grijeh imati emocije u poslu kojim se baviš i imati strast prema organizaciji kojoj pripadaš. Od svojih prijateljima, stranačkih kolega, dobio sam poziv da se ponovno kandidiram za predsjednika HNS-a i da otvorim novu perspektivu u stranci, uz fokus na rezultat“, pojasnio je Vrdoljak.

Tradicionalno, na sjednici Središnjeg odbora dodijeljene su nagrade Krešimir Džeba za 2017. godinu Stipi Vučemilu i Milanu Pepiću za iznimne zasluge u dugogodišnjem stranačkom radu te za osobit doprinos razvoju Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati.

(Ured za odnose s medijima HNS-a)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*