medjimurjepress@gmail.com

Ivan Vrdoljak očitovao se o današnjoj ostavci Matije Posavca

TRI MEĐIMURCA NAPUSTILA HNS. NAKON BIVŠEG ŽUPANA JOSIPA POSAVCA PA DRAGE LESARA, HNS NAPUSTIO I SADAŠNJI ŽUPAN MATIJA POSAVEC!

Predsjednik HNS-a Ivan Vradoljak danas je u Zagrebu u 14 sati održao konferenciju za novinare na kojoj se očitovao o ostavci Matije Posavca u HNS-u.

Između ostalog napomenuo je da je dosada davao Matiji svesrdnu podršku u promociji, ne samo stranački nego i u osobnoj politici. Nažalost, nakon europskih izbora, vidjevši rezultat, prestao je biti timski igrač. Stvorio je sukob s strankom i ja sam dobio osjećaj da traži izliku za odlazak.

Zbog svih članova stranke, prije 20 dana u Karlovcu i na Središnjem odboru tražio sam odgovor od njega dal’ odlazi ili ostaje. Eto to se dogodilo danas i nije me iznenadilo. Bez obzira, svi Matiji postupci nas neće obeshrabriti da i dalje u državnim politikama promoviramo ljude koji će sutra preuzeti vodstvo stranke.

HNS ima više od 30.000 članova, niz ljudi koji funkcioniraju u lokalnim zajednicama, ali i dvoje najuspješnijih ministara, Štromara i Divjak. Bilo je u jednom trenutku hrabro ući u koaliciju s HDZ-om i na to sam ponosan. Ne odustajemo od borbe za otvorenu, tolerantnu, proeuropsku Hrvatsku, a lider u tome će biti HNS. Matija je propustio biti predsjednikom stranke, ali svi mi propustimo ponekad šansu. Sad će doći bolji koji će ugrabiti priliku i okupljati, a ne rasturati stranku. Inače, inicijativa o prijevremenim unutarstranačkim izborima došla je upravo od mene.

Već danas imam sastanke na sjeveru, u Međimurju i Varaždinu sa članovima naše stranke. U Međimurju idem saslušati članove. Imamo tamo 6 načelnika, u Varaždinu 8. Morat ćemo postavili prijevremenog povjerenika prije unutarstranačkih izbor.

Nastojat ću da Međimurje i dalje dobije sve benefite vladajućih -zaključio je Vrdoljak.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*