medjimurjepress@gmail.com

Jaglaci iz ruku Reformista diljem Međimurja

Povodom Međunarodnog dana žena predstavnici međimurskih Reformista proteklog su vikenda darivali jaglace ženama u Čakovcu, Murskom Središću, Prelogu, Belici, Domašincu, Donjem Kraljevcu, Nedelišću, Pribislavcu, Selnici i Štrigovi.

U ovoj akciji sudjelovala je i predsjednica Središnjeg odbora NS Reformisti i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman. Tom prilikom je rekla: „Iako utjecaj žena u našem društvu raste, još smo daleko od mjesta i uloge koju bi trebale imate u različitim sferama života. Veseli me što Međimurje prednjači i po tom pitanju, pa su i na nedavno objavljenom popisu 100 najutjecajnijih žena u Hrvatskoj i tri dame iz našeg kraja, a uvjerena sam da ih ima još dosta koje svojim radom i doprinosom itekako zaslužuju naći se na toj listi. Unatoč tome što stvari idu na bolje, potrebno je učiniti još mnogo kako bi se društveni i materijalni položaj žena bitno popravio“, naglasila je je Herman.

Na riječi najutjecajnije međimurske Reformistice nadovezao se i predsjednik županijske organizacije stranke Ivica Baksa. „Kada su u pitanju ženska prava prioriteti se nisu previše promijenili. I danas se trebamo zalagati za jednaku plaća za isti rad, zaštitu i poticanje majčinstva, borbu protiv nasilja nad ženama te punu ravnopravnost u svim porama života. Kao Reformisti takvu politiku zastupamo unutar stranke, a želimo je aktivno provoditi i na razini čitavog društva“, zaključio je Baksa.

Glasnogovornik

MILJENKO OVČAR

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*