medjimurjepress@gmail.com

Od kad je na čelu SDP-a Bernardić promijenio čak 7 PR-ovaca

Rejting SDP-a niži je nego ikad. Čelnik stranke Davor Bernardić i dalje misli da on nije problem

Prema Crobarometru SDP trenutno ima 19,8 posto onih koji  ih podržavaju. Dosta je nevjerojatno da najjača oporbena stranka ni u trenutku kad se događa afera Agrokor nije uspjela povećati rejting

Nezadovoljstvo među članovima svakodnevno kulminira nekim izlaskom iz stranke. Svjedoci smo i nedavnog napuštanja članova i u Međimurju. Međimurski SDP očigledno ima nepremostivih problema i sa nestrpljenjem se očekuju najavljeni unutarstranački izbori.

Hoće li i tko imati snage suprostaviti se Mladenu Novaku čelniku međimurskog SDP-a, kojeg javno podržava i sam Davor Bernardić, uskoro ćemo saznatiNegodovanje članstva vođenjem stranke, koja godinama ima prestiž u našoj županiji, sve je vidljivije. Već od prije poznato je prešutno neslaganje gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača i samog Novaka. Stranku su u skorije vrijeme napustili Matija Ladić i Saša Rakić, a veliko iznenađenje nastalo je odlaskom Siniše Šalamona sina poznatog gradonačelnika Branka Šalamona, koji je prešao u Stranku NS Reformisti i tako stanjio kvantum županijskih vijećnika SDP-a u Skupštini Međimurske županije. Istina, za ovaj prelazak nagradio ga je Radomir Čačić i osigurao mu mjesto zamjenika direktora varaždinskog ŽUC-a, što mu nije mogao osigurati domicilni SDP.

Sve glasniji i nezadovoljniji Novakovim vođenjem stranke je i Darko Dania poznati esdepeovac, načelnik općine Nedelišće, upravo iz teritorijalne organizacije kojoj pripada i sam Mladen Novak.

Većina članstva ipak šuti, a najvjerojatnije je tako i u drugim županijama, gdje Bernardić im svoje predsjednike. Predsjednik SDP-a stalno smjenjuje Plenkovića, ministre i Vladu, a nema s čime. Ta retorika toliko je postala ofucana i otrcana da bode uši. Učenik Bandića koji je bio u nemilosti Milanovića ipak koliko toliko brodi na čelnoj poziciji, svakoga dana sve više na štetu SDP-a.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*