Kandidati HDZ-a za Europski parlament na čelu s Karlom Resslerom u posjetu Međimurju

Šesti dan posjete Zelenog tima diljem Hrvatske kandidati HDZ-ove liste za EU stigli su u Čakovec i Međimurje. Nakon Svete mise kandidati su prošetali centrom Čakovca do Starog grada, gdje su govorili nositelj liste Karlo Ressler, peta na listi Sunčana Glavak, te ministar i predsjednik HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat.

Saborska zastupnica Sunčana Glavak predstavila je kolege s liste „Hrvatska za generacije” Marijana Balića, Stjepana Ribića, Danijela Marušića i Stjepana Adanića.

Čast mi je da smo danas u Čakovcu ugostiti kolege s liste pogotovo u ovom dvorcu kako bi poslali poruku koja je zapisana u našem programu, a to je da su kultura i identitet važni kao i sve vrijednosti koje baštinimo i za što ćemo se zalagati u Europskom parlamentu. Kao važnu vizuru grada Zrinskih, Ministarstvo kulture je odlučilo dane daje svake godine po sto tisuća kuna, već da revitalizira ovaj dvoraca sa preko 34 milijuna kuna. Na taj način i ovo povijesno središte dobiti će dodanu vrijednost kako u očuvanju kulturne baštine tako i enogastronomiji, ali i u samoj promociji ovog kraja.

Danas šaljemo dvije simbolične poruke iz Perivoja Zrinskih u Čakovcu, uvodno je napomenuo mladi lav HDZ-a Karlo Ressler i nastavio – prva je generička, koja se odnosi na sve europske projekte koja pokazuje da u ovom našem obilasku Hrvatske želimo posjetiti projekte, mjesta, znamenitosti, čija je obnova financirana europskim sredstvima i na taj način pokazati koliko su lokalni projekti povezani sa europskim politikama i projektima, jer su EU izbori zbog toga ujedno i lokalni. Duga poruka je da je u temelju našeg programa, naše tradicije postoji želja za promoviranjem hrvatskog identiteta, povijesti, naše kulture i unutar Europskih institucija. Da upravo na tim temeljima možemo pripremati Hrvatsku za Europu nove generacije. To posebno dolazi do izražaja upravo u Međimurju kao uspješnom kraju vrijednih ljudi. Pogotovo nadgradnja uz tradiciju, kao priprema za tehnološke promjene, automatizaciju poslovanja, poduzetništvo.

Izbori 26. svibnja važni su za svaku lokalnu sredinu, jer se u Europskom parlamentu odlučuje o mnogim lokalnim problemima. Pozivam građane Međimurja d aizađu na izbor, ne samo da odlučuju o daljnjem petogodišnjem smjeru Europe nego odlučuju kako će se živjeti ovdje u Međimurju i ostalim krajevima Hrvatake-naglasio je Ressler te dodao kako tik pred izbore HDZ-u u posjet 18. svibnja dolazi Angela Merkel kao važan događaj u njihovoj kampanji, ali i poruku zajedništva Pučke stranke u Europi.

Darko Horvat je naznačio kako je izgradnja Pelješkog mosta simbolika za Dubrovačko-neretvansku županiju, a da je isto tako revitalizacija čakovečkog Starog grada simbolika za Međimursku županiju. U taj projekt ulaže se 35 milijuna EU sredstava. Nadalje, istaknuo je ulaganje europskog novca u Županijsku bolnicu sa 53 milijuna kuna, za 4 međimurske zaobilaznice 200 milijuna kuna, isto tako i poduzetničku infrastrukturu za poduzetničke zone Preloga, Čakovca, Kotoribe, Nedelišća, više od 40 milijuna kuna. Pa ako nakon toga ima tko pitati zašto nam treba Europska unija mislim da sam dao konkretan odgovor.

Nakon press konferencije na kojoj su prisustvovali državni mediji s pitanjima o dnevnoj politici, a čija priopćenja možete tijekom dana vidjeti i gledati u njihovim informativnim emisijama, kandidati na listi HDZ-a uputili su se u obilazak Dječjem vrtiću Potočnica i druženje s građanima u Malu Suboticu, na Sajma cvijeća, Dječjem vrtiću Fijolica te druženje s članovima na Šetnici Marina u Prelogu.

(r.d.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*