MDS: Turnir u beli za Sigurnu kuću

Međimurski demokratski savez nastavlja sa organizacijom humanitarnih akcija. Ove subote organizirati će  dobrotvorni turnir u beli  za potporu Sigurnoj kući Međimurske županije.

Turnir će se održati u subotu, 02.12. 2017. g., u Gostioni “Kiš” u Čakovcu, s početkom u 17.30 sati. Kotizacija je 100 kuna po paru.

Sredstva od kotizacija i donacija uplatit će se na račun Sigurne kuće u želji da se olakša njezino djelovanje u cilju zaštite žrtava nasilja u obitelji. Na žalost, u Hrvatskoj smo svjedoci brojnih žrtava nasilja u obitelji.

Prema službenim podacima policije, od 2003. godine kada je donesen Zakon o zaštiti nasilja u obitelji, svake godine prijavljeno je između 11 500 i 17 500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u skoro 70 % slučajeva. Po broju žena koje su ubijene svake godine po podacima policije, taj broj se kreće od 22 do 45 žena godišnje. Ovi zastrašujući podaci govore nam o tome
da se država mora prevenirati takve događaje i snažnije zaštititi potencijalne žrtve nasilja.

Žrtava nasilja u obitelji ima i u Međimurskoj županiji, a Sigurna kuća trudi se pružiti im, barem privremenu, zaštitu.  Nadamo se da će i naša pomoć tome pridonijeti.

Predsjednik MDSa:
Željko Pavlic

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*