Međimurski Reformisti darivali jaglace

Povodom Međunarodnog dana žena predstavnici Županijske organizacije Narodne stranke – Reformisti u četvrtak su darivali jaglace ženama u Čakovcu, Donjem Kraljevcu, Nedelišću, Selnici i Štrigovi.

Uz prigodni poklon, vodeći ljudi međimurskih Reformista popričali su sa ženama o problemima koji najviše opterećuju njihovu osobnu, obiteljsku i poslovnu svakodnevicu. Zbog toga su ih obišli i na radnim mjestima, posjetivši zaposlene na odjelima rodilišta, ginekologije i pedijatrije Županijske bolnice Čakovec, u Dječjem vrtiću Čakovec, te brojnim tvrtkama diljem Međimurja.

„Na pragu budućnosti koja vodi prema umjetnoj inteligenciji, žalosti me što i danas moramo gledati marševe kojima je cilj borba protiv razmišljanja primjerenih kamenom dobu. Hrvatska jednostavno mora postati društvo u kojem će se zaštititi žene, posebice od nasilja u obitelji. Rješavanju njihovih problema potrebno je dati puni prioritet, a ne samo deklarativnu podršku“, istakao je nedavno izabrani predsjednik Reformista Međimurja Ivica Baksa. „Raduje me što je u Međimurju situacija ipak mnogo bolja i što u odnosu prema ženama poštujemo najviše standarde, ali još smo daleko od pune ravnopravnosti. U našem kraju imamo tradiciju gospodarskih grana sa slabije plaćenim radnim mjestima za žene i to moramo mijenjati, te pružiti mnogo više prilike ženama da pokažu svoje znanje i sposobnosti na svim područjima, pa tako i u politici“, dodao je Baksa.

Reformisti se ponose što je u Međimurju najviše rangirana političarka, na mjestu zamjenice župana, upravo predsjednica Središnjeg odbora stranke Sandra Herman, koja je i jučer dala veliki doprinos u radu Trećeg kongresa poduzetnica jugoistočne Europe.  Zato i dalje žele nastaviti putem na kojem će upravo žene, svojim idejama i inicijativama, te nizom konkretnih aktivnosti, pridonijeti stvaranju boljeg i ravnopravnijeg društva.

bst

dav

(M.Ovčar)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*