medjimurjepress@gmail.com

Milanović u Čakovcu: “Plenković krši zakon i zaslužuje kaznu kao u svakoj normalnoj zemlji”

U posjet Čakovcu gdje se na Trgu Republike družio s građanima, danas je stigao kandidat za predsjednika RH Zoran Milanović. Na Trgu se našao i veliki broj njegovih simpatizera kao i članova SDP-a, od županijske do lokalnih razina. Gotovo dva sata boravka na čakovečkom suncu nije slučajan s obzirom na veliku biračku bazu koju SDP ima u Gradu Čakovcu.

Prije odlaska u Nedelišće i Ludbreg, Milanović je dao hrvatskim i lokalnim medijima kraći intervju u kojem je najviše odgovarao na pitanja vezana uz rad Vlade RH i premijera Plenkovića.

Naznačio je kako je zatekao 2012.g. gotovo bezizlaznu financijsku situaciju u državi. Krajem 2015. država je već bila u suficitu. Napomenuo je kako učitelji i medicinske sestre imaju prioritet u podizanju plaća i izrazio žaljenje što Vlada nema razumijevanja za te poslove. Vojska i policija nisu prioriteti, vojsku moramo povući iz Afganistana. Tek nakon podmirivanja na redu su oni. Politika je vještina i zato ne razumijem jučerašnji nastup Plenkovića. Uvijek Hrvatska kad je HDZ na vlasti doživljava tešku katarzu, a netko onda mora vaditi kestenje. Govorio je o nabavci aviona, ali isključivo od prijatelja Amerikanaca, a ne bliskoistočnog Izreala. Rekao je da da Plenković danas krši zakon podcjenjujući Povjerenstvo za sukob interesa. Za to zaslužuje kao u uređenim zemljama, kaznu, ali Božinoviću sigurno ne pada napamet da na Plenkovića pošalje policiju.

Kao predsjednik najavljujem normalnu zemlju, ugodniju, mogu obećati da plaće neće biti 100% veće, neću se time rugati građanima. Ili bježati od novinara kao Kolinda Grabar Kitarović.

Od Međimuraca očekujem ljudsku, prijateljsku i zdravu podršku, kakvu sam uvijek dobivao i nikad je nisam uzimao zdravo za gotovo.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*