Moralna odgovornost u vezi Piškornice je i na županima sjeverozapadnih županija

PRIOPĆENJE HDZ-A MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Uoči sastanka s županima pet sjeverozapadnih županija, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je konzultacije sa saboskim zastupnicima sjeverozapadnih županija iz redova HDZa i zamjenikom župana Koprivničko – Križevačke županije.

Analizirajući odnose između političkih opcija koje u tim županijama obnašaju vlast i inicijativa koje dolaze iz Hrvatske demokratske zajednice u tim županijama premijer Plenković dao je punu podršku projektima koji su regionalnog karaktera, a koncenzusom ih podržavaju sve političke opcije.

Konkretno, za Međimusku županiju dana je puna podrška s nacionalne razine projektu dogradnje županijske bolnice u Čakovcu, rekonstrukciji starog grada u perivoju Zrinskih u Čakovcu, izgradnji prometne infrastrukture odnosno, zaobilaznica grada Preloga i grada Čakovca te izmještaju graničnog prijelaza iz centra Murskog Središća kao i izgradnja novog prijalaza s mostom preko rijeke Mure i zaobilaznicom Murskog Središća, zaobilaznici Nedelišća s izgradnjom novog mosta preko rijeke Drave, te izgradnji prometnog pravca, koji obilaskom Čakovca, Nedelišća i grada Varaždina većinu prometa iz Međimurske županije kanalizira prema autocesti, koja Međimursku i Varaždinsku županiju spaja s gradom Zagrebom.

Razgovaralo se, te je podrška također dana međimuskim projektima koji su dio ruralnog razvoja, a vezani su uz izgradnju prometnica i komunalne infrastrukture kao i izgradnji dječjih vrtića, vatrogasnih i društvenih domova. Premijer Plenković podržao je projekt Piškornicu kao regionalni centar za gospodarenjem otpadom, kao jedinom takvom za koji je interesno vezano pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Isto tako podržao je kadrovske promjene na čelu projekta Piškornica u čije ne etične radnje su bili uključeni i župani sjeverozapadne Hrvatske s naglaskom da je moralna odgovornost smijenjenog direktora projekta ujedno i moralna odgovornost  župana sjeverozapadne Hrvatske.

(HDZ Međimurske županije)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*