Neargumentirani napadi na ravnatelja ŽB Čakovec

“MEĐIMURSKA POSLA” 

Hrvatska demokratska zajednica Međimurske županije danas je u  svojim prostorijama u Čakovcu, sazvala press konferenciju na temu neutemeljenih napada na ravnatelja Županijske bolnice Čakovec.

Predsjedništvo HDZ-a MŽ na čelu s Darkom Horvatom, Vjeranom Vrbancom, Draženom Srpakom i Josipom Lepenom iskazalo je punu podršku ravnatelju dr. Robertu Grudiću.

Osvrnuli su se na neargumentirane napade u jednoj lokalnoj novini koja je iznijela niz neistina samo na osnovu anonimne kaznene prijave protiv ravnatelja DORH-u, u kojoj su kolateralno kontaminirani i uvučeni djelatnici bolnice.

Ima li elemenata kaznenog djela, vidljivo je iz dokumenta došlog iz DORH-a u kojem se jasno i nedvosmisleno navodi da osnove za kazneno djelo ne postoji.

Darko Horvat ovom je prilikom konstatirao kako postoje dva aspekta ove prijave, a to su politička domena zbog toga što je dr.Grudić član HDZ-a i drugi stručnost anonimnog prijavitelja, novinarska etičnost i moralna komponenta autora teksta koji se potpisuje inicijalima. Revitalizacija bolnice, privlačenje novca EU, sve je to dr. Grudiću  uspjelo, nešto što svim prethodnicima nije. Ima pomoć međimurskih konzultanata, države, bolnica ulazi u fazu projekta vrijednih preko 70 milijuna kuna. Sve me to podsjeća na nečiju zločestoću anonimke koja se igra ugledom i ravnatelja i same bolnice.

-Prije nešto više od godinu kada kada sam preuzeo posao ravnatelja, bolnica je  od 50 milijuna kuna koliko se može dobiti, imala na raspolaganju samo 13 milijuna za projekt jednodnevne bolnice i dnevne bolnice. Svojim angažmanom, menadžmentom,prema sadašnjoj vlasti i Europskim fondovima, sada dobivamo svih 50 milijuna kuna. Od toga 32 milijuna namijenjeno je nabavi opreme za koju bi lokalna zajednica morala izdvajati gotovo 7 do 8 godina. Ishođene su sve dozvole pa je kardiologija koja je čekala mjesecima mogla početi radom. Sve je to koorodinirano sa HZZO-om i Ministarstvom zdravstva, čiju podršku imamo – izjavio je ravnatelj dr. Robert Grudić.  Na kraju, najavio je priopćenje Upravnog odbora bolnice koje će uslijediti za koji dan.

Članovi predsjedništva isto tako, nastavno na anonimnu prijavu DORH-u, izvršiti će prijavu autora teksta koji je objavljen u lokalnim novinama Hrvatskom novinarskom društvu.

Spomenimo da je danas dug bolnice koja zapošljava 820 djelatnika cca 48 milijun kuna, ponajviše naslijeđenih od prethodnih ravnateljstva.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*