medjimurjepress@gmail.com

Nema sankcija za Posavca u HNS-u

Čovjek koji je “skuhao” koaliciju HNS-a s HDZ-om, Ivan Vrdoljak, izjavio je nakon nastupa Matije Posavca u NU2, kako je to početak unutarstranačkih izbora.

Nikakvih sankcija neće biti, jer kakvi bismo mi to bili liberali da uzimamo ljudima pravo na stav. Pa ja sam prvi tražio da ga imam. Inače, o takvim stvarima ne odlučujem ja nego stranačka tijela, no ništa se od toga neće dogoditi”, kazao je Vrdoljak.

Da se radi o unutarstranačkim borbama, misli i bivši dugogodišnji čelnik HNS-a Radimir Čačić. Upravo je Čačić Posavca kandidirao za župana, a on mu je na tome zahvalio tako što je bio suzdržan pri njegovu izbacivanju iz stranke.

“Nema ovo nikakve veze s Vladom. To je unutarstranačka borba. Posavec nema nikakvu poziciju, ni legitimaciju za ‘sukob’ s Vladom. Ovo što je izjavio i trebao je reći, jer se cijela priča tjera na otvoreni prostor i poziva se članstvo da napravi pritisak na vodstvo koje se prodalo za koaliciju”, rekao je Čačić.

Dodaje kako je Posavec u toj koaliciji na početku sudjelovao pasivno pa aktivno, kao nositelj liste za EU izbore, no da je shvatio kako ta cijela priča nema smisla i da jasno mora reći kako HNS-u nije mjesto u koaliciji.

Izvor: N1

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*