medjimurjepress@gmail.com

Novi Orbanovi “biseri”

Vrdoljak osudio Orbanov „savez protiv EU“ i pozvao premijera i predsjednika RH da stanu u obranu proeuropske Hrvatske

HNS kao liberalna stranka, koja se zalaže za proeuropsku, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku najstrože osuđuje najavu mađarskog premijera Viktora Orbana da će u „savez protiv Europske unije uključiti i Hrvatsku“.

Ekstremisti, nacionalisti i populisti poput Orbana žele i Europsku uniju i Hrvatsku povući unazad i u kršenje temeljnih načela demokracije, pravne države, neovisnosti medija i ljudskih prava.

Nemamo pravo više šutjeti i pasivno promatrati inicijative koje direktno ugrožavaju slobodu svakog od nas, slobodu svih građana Europske unije. Na nama liberalima je da ustanemo u obrani zajedničkih vrijednosti – od slobode do ljudskosti. Zato pozivam i premijera Andreja Plenkovića, ali i novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića, kao i ostale političke aktere u Hrvatskoj da se jasno odrede prema ovoj inicijativi Viktora Orbana i da stanu u obranu moderne i proeuropske Hrvatske“, ističe predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

HNS je od svog osnutka proeuropska stranka i smatramo da je ujedinjena Europa sa svojim demokratskim i gospodarskim standardima dobro mjesto za život i rad svih svojih stanovnika. Svi koji djeluju protiv takve snažne i ujedinjene Europe rade za interese drugih, a ne Europljana.

Ured za odnose s medijima HNS-a

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*