NS Reformisti u posljednjih 100 dana povećali članstvo za 20%

U prostorijama Starog Hrasta danas je svoju press konferenciju održala NS Reformisti u svom najjačem sastavu. Uz Radimira Čačića čelnika stranke na državnom nivou, Ivice Bakse čelnika ŽO Reformista, Sandru Herman osnivačicu stranke u Međimurju i Ervina Vičevića potpredsjednika županijskih reformista i načelnika jedne od najuspješnijih međimurskih općina.

Nakon izbora Reformisti drže svoje pozicije i mandate u županiji, gradovima i općinama, ali i dobili su 3 člana koji su oformili Klub vijećnika u Skupštini Međimurske županije i od samog početka rade konstruktivno sa brojnim idejama za poboljšanje života građana- rekla je u uvodu Sandra Heraman, posebno apostrofirajući segment djelovanja stranke u obrazovanju i turizmu. Naznačila je važnost koja je ta stranka imala u postavljanju i sprječavanju prema zatvaranju malih Područnih škola, te stvaranju preduvjeta za obavezno srednjoškolsko obrazovanje.

Ervin Vičević koji je na neki način postao institucija Reformista u Međimurju, naznačio je trenutak kada je preuzeo najproblematičniju općinu u županiji, da bi danas ona bila posložena, transparentna i razvojna. Posebno je istakao važnost ne deklarativne, već stvarne decentralizacije zemlje, aludirajući na Jadranski primat nad  kontinentalnim djelom, tj. neravnomjernosti u financiranju projekata. Naveo je i neophodnu promjenu u socijalnim izdvajanjima države u kojoj čak 72% ide u korist nacionalne manjine, te javnu nabavu na koju s se nitko ne javlja te se zapitao, tko će odraditi poslove za ona sredstva koja su došla iz fondova Europske unije  s obzirom na odlazak kvalitetnih kadrova u inozemstvo.

Ivica Baksa koji je na čelu stranke tek stotinu dana, izrazio je zadovoljstvo naporima koji su u ctom periodu odrađeni. Imamo danas 12 općinskih organizacija, dva ogranka u Donjem Hrašćanu i Novom Selu Rok. Pred osnivanjem smo općinskih ogranaka u Goričanu i Kotoribi, a uskoro će početi djelovati organizacije Reformista žena i umirovljenika. U ovom periodu od sto dana broj novih članova povečan je za čak 20% u Međimurju-zaključio je Baksa.

Radimir Čačić koji se u Međimurju osjeća kao doma, svoje vizionarske stavove koji su ga detektirali kao vodećeg političara sjeverozapadne Hrvatske, pohvalio se uspješnom suradnjom 5 susjednih županija, ali i dodao kako će još jedan župan i to Zagrebački Stjepan Kožić pristupiti ovoj interesnoj skupini i da će oformiti jaka REGIJA SJEVER. Na taj način deklarirati ćemo se pred Vladom Republike Hrvatske kao istinska regija sa svojim potrebama, razvojem i  projektima, kako ne bismo ostali samo na priči kao Slavonija. Taj nastupni čin upriličiti ćemo već početkom srpnja na sastanku Vlade i svih župana u Varaždinu.

Osvrnuo se u nastavku na smanjenje PDV-a za jedan posto, rekavši da od toga nikakve koristi neće imati gospodarstvo, a kamoli građani. Dajmo šansu radu, a ne nekim kozmetičkim zahvatima koji su svrha sami sebi. Govorio je o krivim potezima države vezano za školstvo, a pogotovo za zdravstvo za čiji novi Zakon koji Vlada i ministar Kujundžić nude, upropaštava peimarnu zdravstvenu zaštitu. Suprotan je svakoj logici (privatizacija ordinacija i apoteka), potkrijepivši to poznatom izrekom -liječnik ne smije financijski ovisiti o pacijentu!

Na kraju, naglasio je savršenom suradnju sa međimurskim županom i njegovim zamjenicima, ali i daljnje projekte u kojim učimo jedni od drugih i idemo konstruktivnim i pozitivnim načelima naprijed.

Napomenimo da je konferenciju vodio glasnogovornik NS Reformista Miljenko Ovčar.

(R.Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*