Održana promocija “Mišeka” u Zasadbregu

Međimurski demokratski savez nastavio je sa organiziranjem promocija slikovnice  “Mišeki”, autora Božidara Glavine iz Preloga. Tako je u srijedu, pred brojnim ljubiteljima međimurske riječi, održana promocija slikovnice i u Domu kulture u Zasadbregu.

Slikovnicu je predstavio sam autor Božidar Glavina, a u programu su sudjelovali Vladimir Kovač, glumac Priločke amaterske scene i Mario Mustač, kanautor pjesama na kajkavskom jeziku.                                                                                                                                             Okupljenima se sa nekoliko riječi obratio i predsjednik MDS-a Željko Pavlic, koji je istaknuo:

“Slikovnica “Mišeki” prva je slikovnica pisana na kajkavskom jeziku i njezina promocija uveliko može pridonijeti očuvanju kajkavskog jezika koji je, na žalost, iz dana u dan sve više marginaliziran i prepušten je zaboravu iako se njme govori u gotovo trećini Hrvatske. Kajkavskog jezika gotovo da i nema u medijima i javnom prostoru. Za MDS je posebno neprihvatljivo što kajkavskog jezika gotovo i nema u školskim programima, udžbenicima, čitankama i lektirama. Zbog toga će MDS pokrenuti inicijative da se promijeni odnos prema kajkavskom jeziku.”

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*