medjimurjepress@gmail.com

Pješačenje po Murščaku

MDS: SAČUVAJMO RIJEKU MURU

Međimurski demokratski savez vas poziva na pješačenje po Poučnoj stazi Murščak kod Domašinca. Na ovaj način želE upozoriti na potrebu zaštite rijeke Mure i njezinog krajolika, a koji bi mogli biti ugroženi različitim neprihvatljivim utjecajima na rijeku Muru, od izgradnje hidroelektrana u Republici Sloveniji, do ispuštanja štetnih tvari u samu rijeku.

Od proljeća 2001. godine područje uz Muru, pa tako i Murščak, dobilo je status zaštićenog krajolika, što nas još više obvezuje na brigu i skrb za jedinstvene vrijednosti ovog kraja.

Poučna staza Murščak prva je staza takve vrste u Međimurju. Obilježena je primjerenim tablama i vodičem. Sadrži 12 obilježenih stajališta i zapravo je učionica na otvorenom, gdje se u prirodnim uvjetima može steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim, oraničkim bioekosustavima, geografskim i bogatim povijesnim , gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog, ekološki očuvanog kraja.

Pozivamo sve zainteresirane koji žele uživati u prirodi, ali i uputiti poruku o o potrebi njezine zaštite, na šetnju Poučnom  stazom Murščak u nedjelju, 24. 06.

Program: zbor u 15 sati kod Društvenog doma u Domašincu, vožnja autima do Vrbulje, šetnja poučnom stazom i druženje.

(ž.p.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*