medjimurjepress@gmail.com

Plemenita gesta žena HDZ-a

Za 750 maturanata osiguran maturalni ples

Prije devet godina zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije Sunčana Glavak pokrenula je akciju „SVI NA MATURALNI PLES“. Tom je gestom omogućena pomoć maturantima čakovečkih srednjih škola slabijeg imovinskog stanja da zajedno sa svojim vršnjacima obilježe završetak srednjoškolskog obrazovanja, tako je u devet godina zahvaljujući ovoj akciji za 750 maturanata osiguran novac.

Upravo u tjednu kada u Republici Hrvatskoj brojni mladi ulaze simbolično rečeno u svijet odraslih, s ponosom mogu reći da je naša akcija i inicijativa barem na simboličan način pomogla brojnim mladim ljudima“, rekla je na današnjoj konferenciji za medije Sunčana Glavak. Dodala je kako je ova gesta ono zbog čega vrijedi politički rad, jer najveća nagrada za ovaj uloženi trud jesu pozitivne reakcije i riječi zahvale onih kojima se na ovaj način pomoglo. Ove godine tako je maturalni ples omogućen za 46 maturanata.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, tom je prigodom naglasila kako je riječ o jedinstvenoj akciji Republici Hrvatskoj, koja je uvrštena i u Nacionalni program rada Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Istaknula je pritom da, ma kako se mala dijela činila ponekad, ona imaju veliko srce, kao što je to u ovom slučaju.

U ime ravnatelja, roditelja i djece čakovečkih srednjih škola zahvalio je Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec : „ Plemenita gesta kojom se pomaže potrebitim učenicima da budu dionici proslave završetka svog srednjoškolskog obrazovanja. Često puta sa strahom isčekuju tu većeru znajući da si to ne mogu priuštiti, pa tim više ova akcija unosi radost u njihova srca i njihove obitelji.“

Konferenciji za medije nazočili su donatori Tvrtka Đurkin d.o.o., Sobočan interijeri d.o.o., Lepen d.o.o., Elkos d.o.o. i Grad Prelog. Svečanosti su nazočili i potpredsjednik ŽO HDZ-a MŽ Dražen Srpak sa članovima predsjedništva, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i tajnica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Margareta Mađerić te članice Zajednice žena HDZ-a Međimurske županije i članovi/ce Mladeži HDZ-a Međimurske županije.

(l)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*