Po 500 kuna za 16 samohranih roditelja u Čakovcu

Na Trgu Republike u Čakovcu članovi Živog zida na čelu s Branimirom Bunjcem, Borkom Bunjac i Snježanom Sabolek ,pomogli su danas novčanim sredstvima samohranim roditeljima koji su se prijavili putem njihove web stranice uz dokaznice koje su provjerili.

Tom prilikom, Branimir Bunjac rekao kako su ovom akcijom pokrivene sve hrvatske županije, a započela je uoči Valentinova. Novac koji s eovoj kategoriji stanovništva donira, proističe iz financiranja stranke od strane države. 

Ovim činom ujedno Živi zid skreće pozornost i šalje poruku da su sredstva koja država daje strankama previsoka. Ovaj mjesec upravo je iz Ministarstva uprave  došao Zakon ministra Kuščevića da su se sredstva za rad stranaka još i uvećana. Pogotovo za europarlamentarne izbore, jer će svaka lista umjesto dosadašnjih milijun i pol dobiti čak 4 milijuna kuna, što je povećanje za gotovo  200%. Stranke troše taj novac za PR stručnjake, a vidjeli smo da su rezultati nikakvi. Živi zid sam je sebi PR i taj novac troši da bi se približili i pomogli ljudima.

Iako bi mnogi drugi političari htjeli naglasili kako je ovo populistički čin Živog zida, prisustvovali smo primopredaji i zahvalnosti u očima samohranih majki kojima je ova pomoć i od 500 kuna velika kao kuća. Narodna izreka kaže “kako sit gladnom ne vjeruje”, a kada se zapravo zadubite u samu bit, shvatite njezinu surovu istinitost. O tome svjedoči sve siromašnije stanovništvo.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. Vesna Scrollavezza Murvic Reply

    Sve pohvale.
    Oni koji govore da se promovirate .., neka razmisle kako se promoviraju njihove stranke , skupim nastupima , plakatima , raskošnim busevima i sl. Pozivamo takve da pridruže te da se sredstva podjele građanima.

    Ovim mladim ljudima je prvenstveno stalo do građana .., a ne do same promocije . Da nije tako išli stopama plakatiranja i sl
    Dijela su ta koja govore .., iako nije mnogo .., ali barem nekima i nešto koliko se može odvojiti .

Komentiraj

*