Međimurje Press
Političke stranke Županija

Ponosnoj Međimurki cilj je sigurna i jaka županija!

SANDRA HERMAN, KANDIDATKINJA ZA PRVU MEĐIMURSKU ŽUPANICU

 

 

 

 

Drage Međimurke, dragi Međimurci,

velika mi je čast i zadovoljstvo kao ponosnoj Beličanki i Međimurki kandidirati se za prvu međimursku županicu! Jedna sam od vas, jer i meni je Međimurje prvo u srcu i želim da naš kraj i svaki čovjek koji u njemu živi dobije ono što zavrjeđuje svojim trudom i marljivim radom.

Iako su Međimurke snažne žene, poznate kao oslonac svojih obitelji, ali i sredine u kojoj žive te su dale nemjerljivi doprinos razvoju našeg Međimurja, do sada se, nažalost, nijedna nije kandidirala za dužnost župana. Smatram da smo kao društvo dovoljno sazreli, te da je vrijeme da se i to promijeni. Želim biti glas svih međimurskih žena koje itekako imaju što reći i pokazati. Želim biti glas svih žitelja Međimurja, koji s razlogom traže da se njihovi problemi i potrebe ozbiljno razmotre i rješavaju na svim razinama.

Svakome od nas, svakoj našoj obitelji, pa i meni osobno, sigurnost je od izuzetne važnosti. Danas je to ključno pitanje koje prvo treba riješiti kako bi mogli mirno razvijati i graditi budućnost našeg Međimurja. Podupirem suživot, baš kao i svi Međimurci, jer u našem cvjetnjaku između Mure i Drave bez ikakvih predrasuda, otvorenog srca, oduvijek objeručke prihvaćamo sve koji dođu i ovdje pronađu svoj dom. U Međimurju svakome treba omogućiti da svoja prava uživa u potpunosti, ali jednako tako svaki pojedinac i svaka obitelj dužni su izvršavati sve svoje obaveze. Sve ostalo nikako ne može i ne smije biti prihvatljivo!

Osjećaj sigurnosti uvelike ovisi i o kvalitetnom zdravstvenom sustavu te vjerujem da govorim u ime svih Međimuraca kada tražim da naša bolnica i zdravstvene ustanove ne budu predmet političkih igara, nego mjesto na kojem će svakome u potrebi biti pružena najstručnija i najbolja moguća skrb. Svaki pokušaj inicijative koja bi mogla narušiti stabilnost zdravstvenog sustava na štetu Međimuraca neće proći!

Veliki dio svojeg života posvetila sam obrazovanju radeći kao učiteljica i ravnateljica škole. Djeca su naša budućnost, a znanje, vještine i radne navike najveće su blago koje im možemo i moramo pružiti. Stoga je naša obveza stvoriti svima jednake uvjete za obrazovanje po najvišim standardima te ići i korak dalje kako bi naši najmlađi jednoga dana postali traženi i dobro plaćeni stručnjaci na tržištu rada.

Zato je potrebno još snažnije poticati razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma, omogućiti poduzetnicima uvjete za stvaranje dodanih vrijednosti, koristiti i nadograđivati stečena znanja i iskustva osobito u privlačenju sredstava iz europskih fondova. Samo takvim pristupom, sinergijom sposobnih, a ne podobnih, možemo stvoriti sredinu poželjnu za život, sredinu u kojoj će svaki čovjek biti ispunjen i sretan.

Poznajete me i kao dugogodišnju zamjenicu župana, osobu s vidljivim, konkretnim i mjerljivim rezultatima i postignućima na području obrazovanja, kulture i turizma, u zaštiti i unapređenju svega što je međimursko.

Uvjerena sam da sami najbolje znamo kako urediti, graditi i razvijati naše Međimurje i pozivam vas da mi se pridružite!  Nadam se vašoj podršci i sigurna sam da ćemo zajedno ostvariti moju viziju sigurnog i razvijenog Međimurja, Međimurja u kojem svako dijete može pronaći svoju budućnost!

Izborni stožer Sandre Herman:
Miljenko Ovčar
glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja