Poziv Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Međimurske županije

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizira u subotu, 14. travnja 2018., diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – najdražeg Aninog cvijeta – prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina i Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Registar je osnovan 2007. godine, a broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je s početnih 150 na sadašnjih gotovo 60 tisuća potencijalnih darivatelja, s tim da su 54 tisuće  darovanih uzoraka tipizirane.

U svijetu postoji velik broj hematoloških bolesnika čiji život ovisi o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu pronaći podudarnog darivatelja. Zahvaljujući Registru i mogućnosti transplantacije matičnih stanica, povećane su šanse za spas ljudskih života!

Socijaldemokratski forum žena SDP-a dao je proteklih godina velik doprinos razvoju Registra, a radujemo se i ovogodišnjoj akciji koju ćemo, na području Međimurske županije, provesti u vremenu od 9 – 12 sati i to na slijedećim lokacijama: u Čakovcu na Trgu Republike, u Prelogu na tržnici, u Murskom Središću na tržnici, te u Nedelišću ispred zgrade Općine.

Svjesni da se svatko od nas i naših bližnjih može naći na listi potrebitih, pozivamo naše građanke i građane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana podrže djelovanje Zaklade Ana Rukavina i povećaju šanse za ozdravljenje oboljelima od leukemije i limfoma.

Predsjednica Foruma žena SDP-a MŽ

Nadica  Jelaš   

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*