Priopćenje

Mi iz DESNO pozdravljamo akciju specijaliziranih državnih institucija PNUSKOK-a i DORH-a s ciljem rasvjetljavanja nezapamćenog poslovno-financijskog nereda s obilježjima organizirane kriminalne operacije goleme pljačke.
Baš zbog razmjera toga nereda i po svim indicijama organizirane pljačke, koja je morala biti sustavno organizirana u okviru velikoga broja sudionika i koja je po svemu trajala nekoliko godina, držimo obaveznim upozoriti državne institucije i hrvatsku državu u cjelini, da se operacija rasvjetljavanja svega oko Uljanika nikako ne bi smjela zadržati samo na neposrednim potencijalnim izvršiteljima, jer nitko se razuman ne bi usudio ulaziti u taj kriminalni krug bez dogovorene i očekivane snažne zaštite upravo iz državnih i političkih struktura. Iznimno je bitno rasvijetliti odgovornost lokalne, regionalne i državne političke strukture, nositelja funkcija i odgovornosti, koju smo precizno naglasili u našim zahtjevima.
Držimo to zbog prevencije nekih sličnih namjera važnijim čak i od kažnjavanja neposrednih izvršitelja.
Mi upozoravamo vladu da ni u kojem slučaju akcija kojoj svjedočimo ne smije biti alibi za nekritičko preuzimanje financijske odgovornosti za Uljanik, jer na taj način bi se usprkos kažnjavanja kriminalaca, posljedice njihovoga nedjela legalizirale. Podržavamo i pozdravljamo reakciju države, ali inzistiramo na naših 10 sveobuhvatnih zahtjeva i pozivamo sve političke i društvene institucije da podupru te zahtjeve kao svoje.
Predsjednik stranke DESNO
Anto Đapić, dipl.iur.
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*