Priopćenje HDSS-a na DEKLARACIJU O ANTIKORUPCIJI

SDP, HSS, HSU i SNAGA, dana 3.11.2019. godine, predstavili su i potpisali Delaraciju o Antikorupciji.

Reagirao je HDSS čije priopćenje donosimo u cijelosti:

“Naglasili su kako je svrha okupljanja borba protiv korupcije, a ne pitanje zajedničkih nastupa na dolazećim parlamentarnim izborima.

Gospodin Davor Bernardić, kaže da je to tek temelj. Ispričao se što ga je povjerenstvo za sukob interesa proglasilo krivim zbog povrede dobrog načina ponašanja i obnašanja funkcije predsjednika SDP-a.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, oštro je napao HDZ i prvog predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Franju Tuđmana, te mu dao nadimak otac korupcije. Vladimira Šeksa je nazvao kumom te korupcije, a Ivu Sanadera i Andreja Plenkovića djecom te korupcije.

Najkraći odgovor svemu tome bio bi „smijala se vrana vrani kako ima velike oči“.

Mi u HDSS-u ne želimo nikoga štititi. Svjesni odgovornosti dosadašnjih aktera mnogih nepravilnosti, građani Republike Hrvatske izgovaraju da ne znaju tko je od koga gori. HDSS traži da se što prije donese lustracijski plan, kako bi se moglo procesuirati sve političare na svim razinama, od Općina, Gradova, Županija, pa i samog vrha Države od 1990. Godine do danas. U to bi trebalo uključiti i sve suce i vjerske zajednice,a i one koji su se okoristili privatizacijom, te vratiti sva financijska sredstva, koja su hrvatski tajkuni opljačkali i uzeli hrvatskom gospodarstvu, pa ih uložili u banke drugih država, na primjer u Švicarsku.

Mirovine i plaće u državi, bile bi znatno veće, a građanski život bi bio kao u drugim državama, gdje se dobro gospodari. Hrvati ne bi trebali napuštati svoje domove i odlaziti u tuđinu, trbuhom za kruhom.

Ono što bih posebno želio naglasiti, što me osobno jako ražalostilo, da je osoba kao Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, etiketirao prvog predsjednika, gospodina Franju Tuđmana, kojega na žalost, nema više među nama da bi kazao istinu o svemu tome i tako branio svoju čast. To govori osoba koja nije vrijedna da spominje Tuđmanovo ime.

Osoba koja je najveći grobar imenovane stranke.

HSS je za vrijeme Stjepana Radića slovila kao najveći zaštitnik obitelji i obiteljskog gospodarstva, a obitelj je temelj svake države gdje je razvijena demokracija.

Sadašnji HSS, kojemu je na čelu prevrtljiva osoba,građani Republike Hrvatske dali su dometak „trgovačka stranka“. Kada Krešo Beljak dođe na grob Stjepanu Radiću, on se od srama u grobu okreće kada vidi tko vodi stranku, koja je nekad bila zaštitnik Hrvatske i njenih građana.

U vremenu kada je ministar za poljoprivredu bio iz redova HSS-a, uništeno je seosko obiteljsko gospodarstvo novim zakonom, koji je propisivao da obitelj koja nije imala 5 krava ili više od 5 hektara zemlje, nije mogla dobiti poticaj.

Vjerujem da je svim dragovoljcima i braniteljima, bila velika čast, što su u to vrijeme bili pod rukovodstvom Franje Tuđmana. Tu treba naglasiti, da je gospodin Franjo Tuđman danas među živima. Zasigurno bi svaki centimetar i pedalj našeg teritorija bio vraćen u okvir Hrvatske avnojevske granice. Međunarodna zajednica je priznala raspad Jugoslavije na novonastale države u okviru avnojevskih granica.

Građanina Republike Hrvatske je potrebno vratiti povjerenje u sustav. Oni, također zaslužuju bolji životni standard. Hrvatski sabor, kao najveće tjelo u državi, treba to prepoznati i u tom pravcu raditi, a ne se baviti prepucavanjima tipa MI – VI. Za svaku kunu koju plaćaju građani, oni bi trebali znati i gdje je ta kuna završila. Potrebno je ulagati u produktive investicije, razvoj gospodarstva, kao i prestati financirati druge države, promjeniti izborni zakon, tako da se ono što se obećava prije izbora, treba biti i izvršeno u što kraćem roku. Ako nisu sposobni realizirati ono što su prije izbora govorili, trebaju predati vlast ili trebaju raspisati nove izbore. Također bi trebalo zabraniti trgovanje saborskim mandatima, što ne stvara lijepu sliku o samim nosiocima tih mandata, a onda se u konačnici radi o samoj vjerodostojnosti onoga za što su se zalagali u predizbornoj kampanji.

Ovo je samo mali dio našeg razmišljanja i rada, pa pozivam sve građane Republike Hrvatske, a posebno one koji žele korektno raditi i stvarati Hrvatsku državu,a po mjeri običnih građana i maloga čovjeka, da se pridruže Hrvatskoj Demokratskoj Seljačkoj Stranci”.

Predsjednik HDSS-a

Ivan Martan

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*