medjimurjepress@gmail.com

Priopćenje Živog zida

Šaljemo vam sljedeće priopćenje obzirom na hitnost situacije i nove informacije do kojih smo došli.

Naime, Članak.2.a. Odluke o korištenju dvorana za sjednice u Hrvatskom saboru kaže:

„Osim korisnika iz članka 1. i 2. ove Odluke dvorane za sjednice u Hrvatskom saboru mogu koristiti uz naknadu klubovi stranaka u Europskom parlamentu, međunarodne organizacije te ostala tijela i organizacije u skladu s odlukom Predsjedništva Hrvatskoga sabora.“

Nadalje, u Europskom parlamentu ne postoje klubovi stranaka već samo klubovi zastupnika te prema tome ne postoji pravna mogućnost da se velika vijećnica (sabornica) u zgradi Hrvatskog sabora dodijeli na korištenje klubu zastupnika  bilo koje stranke na europskom nivou.

Slijedom svih naših saznanja uputili smo se u ured predsjednika sabora g. Jandrokovića i ured tajnika g. Orlovića kako bismo za javnost, a u interesu javnosti ishodili odluku o dodjeli velike vijećnice. U petak, 25.10.2019. u 16:20 u uredu predsjednika su bile samo tajnice te savjetnik g. Strujić koji je u komunikaciji sa zastupnikom Živog zida Damjanom Vucelićem izjavio kako je siguran da u dokumentima piše „klubovi zastupnika u EP“ čime je samo potvrdio naše sumnje da je u pitanju protupravna dodjela prostora. Prtedmetnu odluku na nekoliko trenutaka je vidio i sam zastupnik Vucelić koji je potvrdio da u njoj piše „klubovi stranaka u EP“.

Kako nismo dobili traženu odluku u tajništvu predsjednika sabora, uputili smo se u ured g. Orlovića, tajnika sabora koji na izričit zahtjev zastupnika g. Vucelića nije želio dati dozvolu za uvid u dokument.

Navedeno se jednim dijelom može vidjeti na live streamu za koji prilažemo sljedeći link:

https://www.facebook.com/zivizidd/videos/410466679638741/

Sramotno je da u navedeno vrijeme uz predsjednika sabora niti jedan potpredsjednik nije bio u zgradi Hrvatskog sabora te je time javnosti uskračen uvid u traženu odluku.

Neprihvatljivo je rušenje digniteta institucije Hrvatskog sabora, a što je upravo u tijeku od strane HDZ-a i SDP-a. Sramotno je što niti jedan potpredsjednik sabora, uključujući pripadnike SDP-a i MOST-a nije glasovao protiv te što nitko od dionika nije ovu temu stavio na uvid javnosti u vrijeme kada je problem nastajao.

Pozivamo vas da se uključite u razrješenje nastale situacijete doprinesete očivanju digniteta Hrvatskog sabora.

Politički tajnik Živog zida

Tihomir Lukanić, dipl. ing.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*