medjimurjepress@gmail.com

Problem buke i neugodnog mirisa iz Vajde

Borka Bunjac danas je u ime Živog zida ispred zgrade Međimurske županije održala konferenciju za novinare vezano za problem buke i neugodnog mirisa koji dolazi iz Mesne industrije Vajde i na što se žale građani tog dijela Čakovca.

Kako je rekla,  9.10. 2018. godine, na pritužbe je na teren izašla nadležna komisija zaštite okoliša i energetike koja je dala mišljenje kako taj industrijski pogon nema valjanu okolišnu dozvolu, pogotovo za povećani obim proizvodnje koji se odvija unazad dvije godine. Inače, 50 tona trupala dnevno je na obradi i s toga je potrebno ishoditi okolišnu  dozvolu. Nakon 30 dana Vajda je trebala predati zahtjev što su i učinili, ali sa nepotpunom dokumentacijom.

Da bi se dobila dozvola potreba je složena procedura i moram ustvrditi da su se stanari oko Vajde s pravom pobunili na uvjete života, a koji su narušili njegovo pravo na zdravi život.

Predlažemo da se nadležni u županiji što hitnije pozabave ovom problematikom kako bi se taj problem riješio-zaključila je Bunjac.

(rd9

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*