Reformisti pomogli Humana novoj u skloništu dobrote

Povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja predstavnici međimurskih Reformista u subotu su posjetili Humana Novu i Sklonište dobrote. Zahvaljujući na donaciji voditeljica sortirnice Humana Nove Sandra Varga rekla je da ova socijalna zadruga godišnje prikupi 250 do 300 tone odjeće i tekstila, većinom u Međimurju, a unatrag godinu-dvije i na području Istre te u Zagrebu.

U njihovoj šivaoni nastaju raznovrsni tekstilni proizvodi, uglavnom na zahtjev naručitelja iz zemlje i inozemstva. Jedan od temeljnih ciljeva njihovog djelovanja je poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom i drugih društveno isključivih osoba, kojih je u sustavu Humana Nove čak 20 od ukupno 35 zaposlenih. U nastavku subotnjeg prijepodneva Reformisti su donaciju predali i čakovečkom Skloništu dobrote. Ova udruga u nešto više od 5 godina djelovanja zbrinula je više od 500 mačaka, od čega ih je kasnije udomljeno preko 250.

Prema riječima Damire Marušić Sklonište dobrote danas, na više lokacija u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji te Zagrebu, brine o 160 mačaka. S obzirom na tako veliki broj mačaka, svaka im je pomoć dobrodošla, a posebno ona u hrani, lijekovima, sredstvima za čišćenje, dekama, kao i bilo koji iznos financijske potpore za podmirivanje vrlo visokih veterinarskih i drugih troškova. Po završetku posjeta predsjednik Narodne stranke – Reformisti Međimurske županije Ivica Baksa istakao je značaj ovih dviju udruga, kao i svih ostalih koje svojim djelovanjem pomažu svima kojima je to potrebno. Ne samo na ovaj dan, nego uvijek kad ste u prilici pomozite ili učinite nešto dobro za druge, rekao je Baksa. Na taj način i sami postajemo bolji ljudi. Međimurci su, kroz djelovanje ovakvih udruga ili razne humanitarne akcije, već mnogo puta dokazali svoju ljudskost i plemenitost i uvjeren sam da će to činiti i dalje, zaključio je Baksa.

(Miljenko Ovčar)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*