Rekacija HNS-a na izjave Matije Posavca

Iz HNS-a su reagirali na traženje međimurskog župana Matije Posavca, koji je član ove stranke, da se sazove sjednica Predsjedništva na kojoj bi se odlučilo o istupanju iz vladajuće koalicije.

“Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom, niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak posljednjih je dana intenzivno iznosio stav HNS-a da HNS podržava rekonstrukciju Vlade sa ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima”, kažu iz HNS-a.

Posavec je u srijedu ujutro izjavio kako traži sjednicu vrha stranke na kojoj će zatražiti da HNS napusti koaliciju i da se najesen raspišu parlamentarni izbori. Iz vrha stranke kažu da to neće proći jer – vođenje države nije dječji vrtić.

Podsjetimo, Posavec je prošli tjedan izjavio i kako bi se HNS trebao ispričati svojim biračima zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om, a na daljnja pitanja o toj izjavi rekao je da mu mišljenje birača i javnosti važnije od onog stranačkog vrha.

Izvor: N1

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*