Međimurje Press
Političke stranke

Sa današnje konferencije za novinare HDZ- Međimurske županije

U prostorijama HDZ-a u Čakovcu održana je konferencija za novinare povodom sjednice Vlade RH koja ponovno zasjeda u Međimurju nakon punih 15 godina.

Na konferencije su govorili Darko Horvat –ministar gospodarstva i predsjednik HDZ-a MŽ,  Sunčana Glavak – saborska zastupnica,  Ljubomir Kolarek– gradonačelnik grada Preloga i dopredsjednik HDZ-a MŽ, Dražen Srpak – gradonačelnik grada Mursko Središće i dopredsjednik HDZ-a MŽ, a  nazočan je bio i  i  Igor Ivković – tajnik HDZ-a MŽ.

Darko Horvat na početku je naznačio da je ovo drugi povijesni dolazak Vlade u Međimurje, namjerno odabranog objekta Vojarne, koju je Vlada dodijelila građanima županije. Iskoristio je trenutak i da izrazi žaljenje i sućut obitelji poginulih hrvatskog vojnika u Afganistanu te nadu da će se uspješno opraviti ostala dva vojnika i da će se sigurno vratiti u Hrvatsku.

Jednodušna izjava govornika bila je da nikada ni jedna Vlada od uspostave države nije investirala toliko u Međimurje. Da je tako, posvjedočiti će sutrašnji dan, kada će premijer Plenković dodijeliti Međimurju za 15 projekata 3 milijarde kuna, čime će se povećati kvaliteta života Međimuraca od Kotoribe do Murskog Središća. Time se ruši fama da je država maćeha Međimurju. Potvrdili su to i gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, nabrajajući mnogobrojne projekte, čime njihovi gradovi postaju velika gradilišta i mjesta investicijskog ulaganja.

Sunčana Glavak koja je nazočila i prvoj sjednici Vlade u Međimurju, napomenula je da je ovo 11 sjednica izvan Zagreba od 2016.godine. U protekli 15 godina kada su na čelu države bile Vlade HDZ-a, u Međimurje je dolazilo najviše novaca i to treba jasno i glasno izraziti. Stav je to i predsjednika Vlade koji održava korektne odnose sa svim županima, gradonačelnicima i načelnicima, bez obzira na stranačke boje. I jedan važan primjer efekta rada Vlade je primjena Zakona o financiranju jedinica lokalne područne i regionalne samouprave. Prema tom zakonu Međimurska županija dobila je više prihoda, 13,4 milijuna kuna. Dakle više od trećine svog jednog proračuna.

Napomenimo da će uz Predsjednika Vlade sjednici nazočiti i svi ministri.

(rd)

 

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja