Sa današnje press konferencije HDSS-a u Čakovcu

ŽIVI ZID NAS JE PREVARIO! 

Stranka HDSS danas je nakon dužeg vremena održala press konerenciju uz predstavljanje novog predsjednika za Međimursku županiju gospodina Želimira Tomu dipl. agronoma iz Čakovca.

Kako je napomenuo Ivan Martan predsjednik HDSS za Hrvatsku, imenovanje gosp. Tome dogodilo se u Bjelovaru 17.ožujka 2018. na Predsjedništvu stranke.

POKRENUT POSTUPAK PROTIV ŽIVOG ZIDA

Martan se potom osvrnuo na predizbornu koaliciju koja je potpisana između 6 stanaka HDSS-a, Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, Abeceda mladih, Abeceda demokracije i MS-a, koja je potpisana u Hrvatskom saboru 12. 8. 2016. godine.

Živi zid bio je nositelj koalicije i koji je za tu koaliciju otvorio žiro-račun. Do današnjeg dana HDSS nije primio ni jednu kunu nakon izbora!  Na predsjedništvu HDSS-a donijeli smo s toga odluku o pokretanja sudskog spora putem odvjetnika Dinka Rebrovića iz Zagreba, koji je i pokrenuo tužbu protiv Živog zida  Radi se o naknadi iz ugovora o isplati 41.395 kuna. U ime stanke poduzeli smo i druge i druge korake putem državnih organa.   Naime, kronološki, 16. 10 2066. nazvao me Branimir Bunjac i rekao kako sam pošten čovjek i da stranka Živog zida može s nama koalirati. Nakon parlamentarnih izbora nazvao me i rekao da Živi zid  prekida koaliciju. Inače u koalicijsko ugovoru jasno stoji da se jednostrano ne može razvrgnuti koalicija.  Kako smo direktno uplatiti na račun Živog zida preko 13.000 kuna i s obzirom na troškove u kampanji, od putnih troškova do gotovo 200 litra kupinovog vina potrošenog na mnogobrojne skupove i prezentacije i pravo na dio za osvojene mandate, tražili smo samo ono što nas ugovorom i pripada. Dana 30.7.2017. g, posalo mi je dopis da nemam pravo tražiti taj novac i da on nije ovlašten u Živom zidu za takve stvari, što nije točno. Više puta zvao sam Ivana Pernara, Vilibora Sinčića, ali na telefon se nisu javljali, kao ni odgovarali na dopise. Jednostavno ne žele ispuniti uvjete iz koalicijskog sporazuma.

ISTANBULSKA KONVENCIJA, ZAŠTITA ŽENA I BRANITELJI, AVIONI

Martan se nadovezao na Istanblsku konvenciju i zaštitu žena, podržavajući istu, neophodnom povećanju plaća kako bi se spriječilo sindrom iseljavanja. Govorio je o braniteljima koje je osudio  da traže povlastice i veće mirovine što nije bio cilj  kada je i on krenuo u Domovnski rat. S skepsom se osvrnuo na nabavku aviona, dok mnogi u Hrvatskoj gladuju, ali i izrazio nadu da će se piloti koji će sjesti u njih vraćati živi.

PREDSJEDNIK HDSS-A ZA MEĐIMURSKU ŽUPANIJU

Želimir Toma naglasio je da je član Povjerenstva u Ministarstvu poljoprivrede za donošenje Pravilnika o pravilnoj upotrebi pesticida i strojeva, što će mu pomoći u obavljanju čelne pozicije na županijskoj razini.

POLJOPRIVREDA, ISELJAVANJE, AGROKOR

Govorio je o stanju naših poljoprivrednika koji jedva preživljavaju. Upravo je HDSS okrenut malim ljudima i poljoprivrednicima koji su gotovo na kraju svojih snaga. Stočarski fond je uništen zbog krive državne politike i nažalost uvjetovan uvoznim lobijem.  Naša Vlada ne razumije stvarno stanje u državi. Mladi odlaze i to školovani intelektualci, koji u Hrvatskoj ne nalaze perspektivu za sebe i obitelj. Nažalost država smatra da je pala nezaposlenost, a stvarne činjenice su poražavajuće.

Osvrnuo se na Agrokor mada je, kako je objasnio, to pitanje države. Nastradat će SAMO mali dobavljači koji su cijele godine radili, ali uzalud i ostati će zakinuti . Glavni dio sredstava za sanaciju koncerna otići će u krive ruke, a ne onima kojima je to potrebno. Odričući se 70% vlastitih prihoda, gdje će poljoprivrednik završiti?

LOKALNA VLAST

O radu županijske vlasti iskazao je žaljenje što se župan i gradonačelnik Čakovca razilaze u postupcima i razmišljanjima. Izvan Međimurja o nama prevlada mišljenje o izuzetnim uspjesima kao razvijenoj sredini mada se nije zaustavilo ono najbitnije, a to je zatvaranje tvornica. Išlo se na ruku trgovačkim centrima na uštrb proizvodnje. Izdvojio bih svakako Grad Prelog, koji zorno  prokazuje da se može. Čakovec stagnira, a sve ipak ovisi o kvaliteti vođenja grada.

Mi u Međimurju jednostavno ne smijemo dozvoliti manje plače od hrvatskog prosjeka. Ljudi su nan to jako osjetljivi.

LIJEVO ILI DESNO OD HSS-A

Centralno smo orijentirani, naši postulati se znaju, a to je smjer Stjepana Radića . HDSS želi okupljati, surađivati s lijevim i desnim strankama, vjerskim zajednicama, udrugama, svima koji žele raditi u interesu hrvatskih građana. Zato pozivamo na jedinstvo – zaključili su čelnici HDSS-a na kraju press konferencije.

(R.D.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. Tonino ? Reply

    Neka Uskrs osvijetli tamne kutke naše uže domovine.
    Neka zavičaj bude u atmosferi optimizma i nade kroz
    stvaranje jer živimo da bi radili i za svoj rad primali adekvatnu nagradu.
    Neka naš pogled bude uprt u one naprednije i bolje nego li smo to sami.Voli zemlju jer zemlja vrača plodovima i ne daj da je oskvrne!Dolazi vrijeme polaganja računa?Rivalstvo da ali POŠTENO.Budi sretan ali nikako licemjeran!Anton

Komentiraj

*