SDP Čakovca izabrano novo vodstvo

Mariu Medvedu novi četverogodišnji mandat, Stjepan Kovač i Jurica Horvat potpredsjednici gradske organizacije

U ponedjeljak je u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održana izborna Konvencija Socijaldemokratske partije Hrvatske Gradske organizacije Čakovec. Članovi gradske organizacije birali su predsjednika, dvojicu potpredsjednika, četvoricu članova predsjedništva te gradski odbor. Izabrano vodstvo gradsku će organizaciju voditi naredne četiri godine.

Za predsjednika Gradske organizacije u mandatu 2017.-2021. izabran je Mario Medved. Potpredsjednici će mu biti Stjepan Kovač i Jurica Horvat, dok su u predsjedništvo temeljem preferencijskih glasova ušli Ivica Perhoč, Boška Ban Vlahek, Siniša Šalamon i Lana Remar. Čakovečki SDP-ovci birali su i 21 člana Gradskog odbora.

Izbori u stranci protekli su u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Glasovalo se na način da se pored imena kandidata upisivao redni broj preferencije. Onaj kandidat koji je imao niži redni broj dobivao je više bodova i obratno. Pravo glasa imao je svaki član gradske organizacije, a  na ovaj način izabrani kandidati najrealnije oslikavaju njihov puls.

Novi stari predsjednik čakovečke Gradske organizacije SDP-a Mario Medved, čestitajući novoizabranim stranačkim dužnosnicima, rekao je da SDP godinama predstavlja vodeću političku snagu u Čakovcu, zahvaljujući socijaldemokratskim politikama koje provodi, ali i svome članstvu. Građani to prepoznaju te je tu glavni razlog našeg dugotrajnog uspješnog upravljanja gradom, ali i nit vodilja za sljedeće razdoblje.

Predsjednik Medved je članovima na konvenciji podnio izvještaj o radu stranke u proteklih godinu dana, kao i plan rada za sljedeće razdoblje. Kako je rekao proteklu godinu dana obilježili su lokalni izbori, na kojima je u promijenjenom koalicijskom sastavu SDP u prvom krugu potvrdio gradonačelnika, a koalicijska lista osvojila apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. Također, samostalno ili podržavajući nezavisne kandidate ili kandidate koalicijskih partnera, SDP je na vlasti u svim gradskim kotarevima i mjesnim odborima.

Okupljenima u Scheierovoj zgradi obratio se i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, također novi-stari potpredsjednik stranke. Okupljene SDP-ovce upoznao je s aktualnostima u Gradu Čakovcu, projektima koji su u provedbi ili su pred realizacijom, kao i o planovima do kraja aktualnog mandata. Gradsku izbornu Konvenciju pozdravio je i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije Mladen Novak.

Gradski su SDP-ovci birali  i delegate za Izvještajno-tematsku konvenciju SDP-a Hrvatske koja će se održati u siječnju sljedeće godine a na kojoj će čakovečka organizacija biti zastupljena s ukupno 8 delegata. Delegati su Gradonačelnik i Saborski zastupnik Stjepan Kovač, članica Glavnog odbora Josipa Carović, predsjednik Mario Medved, potpredsjednik Jurica Horvat i članovi Predsjedništva Ivan Perhoč, Boška Ban Vlahek, Siniša Šalamon i Lana Remar.

(Ivanka Š.)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*