SDP Međimurja obilježio Međunarodni dan žena

Predstavom „I živjele su sretno…?” Gradska organizacija SDP-a Čakovca i Županijska organizacija SDP-a Međimurske županije, obilježile su 8. ožujka, Međunarodni dan žena. Već tradicionalno, kazališnom predstavom u čakovečkom Centru za kulturu, SDP daruje svoje članice, simpatizerke, ali i sve građanke Čakovca i Međimurja ali i ukazuje na stanje u hrvatskom društvu u kojem žene još uvijek nisu u potpunosti ravnopravne.

Čestitke povodom Međunarodnog dana žena uputili su u ime gradske organizacije stranke njen predsjednik Mario Medved, a u ime županijske predsjednik Mladen Novak. Obojica su se osvrnula na činjenicu da, iako je u proteklih stotinu godina koliko se u svijetu obilježava ovaj praznik, položaj žena uvelike poboljšan, one još uvijek nisu u potpunosti ravnopravne muškarcima. Također, u Hrvatskoj danas postoje i oni koji bi kotač povijesti vratili unatrag, te ženama ponovno vratile unutar četiri zida namijenivši im isključivo ulogu majki i domaćica. Što se SDP-a tiče, žene moraju u potpunosti biti ravnopravne muškarcima te se ne smiju dovoditi u pitanja stečena prava, poput reproduktivnih ili prava na rad. Okupljene u ispunjenoj dvorani Centra za kulturu, pozdravila je nova predsjednica Foruma žena SDP-a Ruža Sermek.

Inače, predstava „I živjele su sretno… ?” nastala je u produkciji Gradskog kazališta „Scena” iz Velike Gorice, osvojila je nekoliko kazališnih nagrada, a kroz komičnu rekonstrukciju svevremenskih bajki, govori o današnjem životu kroz žensku prizmu.

Obilježavanje Dana žena, SDP je nastavio se i tradicionalnom podjelom cvijeća. Karanfile su sugrađankama podijelili članovi gradskih organizacija u Prelogu i Murskom Središću na gradskim tržnicama. Jaglaci su dijeljeni u središtu Čakovca, a sugrađankama su ih dijelili gradski i županijski SDP-ovci.

SDP Međimurske županije

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*