medjimurjepress@gmail.com

Simbioza Zdravka Mamića i Torcide bio bi Dream Team europskog nogometa!

Priopćenje HSP AS

Nepravomoćnom presudom Zdravku Mamiću i ostalima vladajuća garnitura u Hrvatskoj kupila si je vrijeme da na miru završi započetu pljačku osmišljenu od strane nepoznatih nalogodavaca, a provedenu od znane grupe “Borg”. Ovim činom pokušali su poslati poruku kako Hrvatska ima nezavisno pravosuđe koje neće podilaziti nikomu i ničemu. Upravo suprotno, za sve misleće Hrvate ovo je poruka kako pravosuđe nije autonomno i kako trodioba vlasti ne funkcionira.

Politički progon, a on to jeste, nad Zdravkom Mamićem traje više godina i mogao je svoj epilog dobiti još za mandata Željka Jovanovića i Zorana Milanovića. U politici ništa nije slučajno pa tako ni tajming ove političke presude ne ulazeći u njen kontekst. I dalje stojim na nedavno iznesenom stajalištu kako je Torcida jedina prava oporba aktualnoj vlasti u Hrvatskoj ali kao i Mamić više godina je talac epiteta koje im po potrebi prišivaju. Od toga da ih nazivaju orjunašima, pa do epiteta da su fašisti jer Ostoja Ranković nikada nije skinuo tu stigmu s njih i nije obznanio tko je iscrtao fašističku svastiku na Poljudu.

Zdravko Mamić kao neupitno najveći i najuspješniji manager u nogometu u kontekstu europskih prostora putem svojih pulena nemjerljivo je promicao Hrvatsku u svim oblicima na svjetskoj razini. Spoj Torcide i takvog Zdravka Mamića pokorio bi nogometnu Europu. Možemo prežaliti takvu utopijsku simbiozu, a pitanje je možemo li oprostiti odabir tajminga za donošenje ove političke presude. Od toga nitko ne može pobjeći jer degradacija Zdravka Mamića, Dinama, Dejana Lovrena i kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića deset dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji nije slučajna.

Od starog Rima poznato je da narod možete kontrolirati ako im date kruha ili igara. Naivna i tiha većina vladajućoj kasti oprostila je oduzimanje kruha ali neće im oprostiti oduzimanje igara.

(Pero Ćorić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*