medjimurjepress@gmail.com

Slave 8 godina od osnutka

Prije točno osam godina na današnji dan, na početku Hrvatske u mjestu Bapska kraj Iloka osnovana je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević.

Utemeljitelj stranke i idejni tvorac tada započetog političkog projekta „Pravaški kišobran” glavni tajnik Pero Ćorić u svom uvodnom izlaganju rekao je: „Politički ciljevi svake ozbiljne stranke, pa tako i HSP AS moraju biti jasno definirani, realno provedivi i ono najvažnije nepromjenjivi bez obzira na dnevno -političke vjetrove.”

Osam godina kasnije ponosni smo da je HSP AS postao i ostao stožerna pravaška stranka koja  dosljedno baštini i provodi pravaštvo i starčevićanstvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor. Ponosni smo i na činjenice da pojmovi politički konformizam i politička trgovina ne stanuju u našim redovima. Naš politički put, kratak ali trnovit, nema alternative radi obveze prema onima koji nisu više s nama jer su svoje živote položili u stvaranju,  obrani i očuvanju suverene, nezavisne, samostalne i jedine nam Hrvatske. U skladu s tim činimo sve da Hrvatsku uredimo na način kakvom su je oni sanjali.

U vremenu pred nama, HSP AS sa svojih više od 14 tisuće članova, čiji smo mi prvi politički izbor, na čelu s predsjednikom stranke Hrvojem Ničeom mag. oec. spremno ulazi u nove političke utakmice u kojima ćemo promišljati prošlost, živjeti sadašnjost kako bismo bili spremni za bolju budućnost. Lustracija hrvatskog društva je jedan od temeljnih preduvjeta kako bismo započeli bolje sutra, osigurali mladima ostanak u Hrvatskoj stvarajući preduvjete za život dostojan čovjeka. Hrvatskoj danas više nego ikada treba demografska, gospodarska, demokratska i moralna obnova koja je nemoguća bez snažne domoljubne stranke koja beskompromisno štiti nacionalne interese kao što je HSP AS.

Povodom osme obljetnice od osnutka stranke izaslanstvo HSP AS odalo je počast Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću na njegovom posljednjem počivalištu u Šestinama kraj Zagreba polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom. Izaslanstvo je predvodio glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Tragom navedenog i sukladno medijaskim najavama HSP AS je znakovito na današnji dan uputio službeni zahtjev Općinskom vijeću Općine Jasenovac i Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije za postavljanjem nove ploče u čast 11- orici poginulih HOS – ovaca 1991. godine u obrani Općine Jasenovac. Na taj način želimo dokazati da je legalno postavljena ploča nelegalno skinuta te na neadekvatan način premještena. Postavljanje nove ploče za HSP AS je polazna točka u daljnjoj zaštiti straohrvatskog pozdrava „Za dom spremni“ i svih drugih svetinja proisteklih iz pravednog  i obrambenog  Domovinskog  rata.

(Natalija Bilić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*