medjimurjepress@gmail.com

Slobodna Hrvatska stala uz radnike MEISA i direktoricu Dominić

Ovih dana u međimurskoj tvrtci MEISO d.d. Goričan dešava se prava drama. Završetkom prošlog mjeseca direktorici Snježani Dominić istekao je mandat, a Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i privatizaciju (CERP) odlučio na njeno mjesto postaviti Sinišu Bogomolca. Jučer su radnici MEISO-a objesili na ulazna vrata poruke podrške svojoj direktorici Dominić i poruke ministru Darku Horvatu kojega se srame iako je rodom iz Čakovca.

Današnjim danom kao potpora otporu radnika tvrtke MEISO pridružili su se i aktivisti stranke Slobodne Hrvatska te udruge Ovršni, koji su se zaključali zajedno sa radnicima i direktoricom Dominić  u postrojenje MEISO-a.

Prema riječima aktivista Slobodne Hrvatske koji su danas do 16h proveli s radnicima u postrojenju, radnici NE DAJU svoju direktoricu Dominić. Radnici su zadovoljni njenim radom, a potpredsjednica radnog vijeća naglasila je kako je gospođa Dominić u posao direktorice uložila 110% te je nezamjenjiva. Radnici nemaju povjerenja u nove direktore zbog prošlih iskustava sa direktorima za čijih mandata su se dešavale raznorazne malverzacije. Država jest većinski vlasnik ove tvrtke, ali radnici trenutno posjeduju oko 21%. Osim toga njihove ruke su duša tvrtke u čijem središtu je gospođa Dominić te će se za nju boriti do kraja, kao što se ona svakoga dana borila za sve njih.

Radnici i dalje nastavljaju sa svojim radom, rokovi se moraju ispoštovati, a aktivisti Slobodne Hrvatske i udruge Ovršni će i sutra biti od jutra sa njima.

Udruga Ovršni poslala je i priopćenje županu Posavcu kojega pozivaju da hitno riješi ovaj slučaj. Ukoliko županija bude ignorirala ovu agoniju kroz koju radnici i direktorica tvrtke MEISO prolaze pozvat će građane na prosvjed pred Međimurskom županijom.

Također ukoliko država bude ignorirala cijeli slučaj radnici zajedno sa Slobodnom Hrvatskom pozvat će sve Međimurce i Međimurke te sve građane RH na prosvjede na Markovom trgu.

Dosta je bilo samovolje HDZ-a. Učinite ono što je dobro za radnika, a to je produženje mandata direktorici Dominić! Radnici se ne budu predali, bit će nas sve više!

Kao podrška sutra dolazi još aktivista te supredsjednik stranke Slobodna Hrvatska Danijel Galović koji će u 9 sati održati konferenciju za medije pred postrojenjem. Nema predaje!

Slobodna Hrvatska

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*