Međimurje Press
Političke stranke

Status Županijske bolnice Čakovec

U dnevni red, 10. sjednice Skupštine Međimurske županije, na prijedlog vijećnika MDS-a Željka Pavlica, uvrštena i točka OČUVANJE REGIONALNOG STATUSA ŽUPANIJSKE BOLNICE ČAKOVEC, kao reakcija na Prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim se predviđa da osnivač općih-županijskih bolnica ne bude županija, već država.

Člankom 70. Statuta Međimurske županije određeno je da „u postupku pripremanja i donošenja propisa na razini Republike, a kada ocijeni da se radi o propisima od neposrednog interesa za Županiju, Županija upućuje inicijative, mišljenja i prijedloge nadležnim tijelima u Republici. Inicijative mogu podnositi Skupština i župan neposredno ili putem zastupnika u Hrvatskom saboru.”

Predlažemo da Skupština Međimurske županije iskoristi ovu statutarnu mogućnost, s obzirom da se ovdje radi o propisu od neposrednog interesa za Županiju, i pokrene inicijativu kojim bi se, u postupku donošenja zakona, IZMEĐU PRVOG I DRUGOG ČITANJA,, brisali članci 19., 20. i 21 u Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, na koji način bi se sačuvao područni (regionalni) status Županijske bolnice Čakovec.

Mišljenja smo  da se mora čuti i uvažiti mišljenje i međimurskog predstavničkog tijela, Skupštine Međimurske županije:

Predsjednik MDS-a:

Željko Pavlic

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja