Međimurje Press
Političke stranke

Stjepan Čuraj: Tražimo transparentnu i javnu objavu svih kriterija raspodjele sredstava

Obzirom na nezadovoljstvo s načinom raspodjele državnih sredstava za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Sisačko-moslavačke županije te kako bi se otklonila svaka sumnja i bespotrebna politička prepucavanja, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati traži da se transparentno i javno objave svi kriteriji raspodjele sredstava.

Obzirom da se šteta na potresom pogođenom području tek treba utvrditi a istovremeno se isplaćuju i prva sredstva pomoći stradalom području, tražimo i očekujemo javnu objavu svih kriterija po kojima se sredstva raspodjeljuju gradovima i općinama Sisačko – moslavačke županije.“ – poručuje predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

HNS osuđuje bilo kakav oblik politiziranja preko leđa svih onih koji su stradali u ovom razornom potresu i poziva sve da se suzdrže od političkog prepucavanja.

Potres koji je pogodio Banovinu velika je tragedija ne samo za ljude koji su izgubili svoje domove već i za čitavu našu zemlju, stoga nije trenutak za politička prepucavanja već jedinstvo, solidarnost a ponajprije političku odgovornost“.- naglašava Čuraj.

Cilj je što prije pomoći svakom građaninu koji je pogođen ovom katastrofom. Šteta će vjerojatno biti golema, a obnova će trajati godinama no nitko ne smije biti zaboravljen i izostavljen u raspodjeli pomoći. „Nitko a ponajmanje čelni čovjek grada ne smije dozvoliti odbijanje bilo kakve pomoći pa bila ona u ovom trenutku i nedostatna. Potrebno je nastaviti borbu za svoj grad i svoje građane i tražiti načine kako što prije krenuti u obnovu. Čitava Hrvatska zajedništvom je u ovih nekoliko dana pokazala kako se to čini. Nastavimo svi zajedno tim putem kako bi ponovno obnovili Banovinu.“– zaključuje predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Središnji ured HNS-a

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja