Međimurje Press
Političke stranke

Stranka FOKUS formalno registrirana politička stranka RH

Stranka FOKUS je formalno registrirana rješenjem Ministarstva uprave i s datumom 27. travnja 2020. godine upisana u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

FOKUS je stranka centra koja zagovara produktivnost u našem društvu, bori se protiv poreznog i regulatornog opterećenja građana i poduzetnika te za manju državnu administraciju i pravovremenu prilagodbu klimatskim promjenama“, izjavio je predsjednik stranke Davor Nađi te istaknuo kako su članovi stranke čelnici gradova i općina te poduzetnici s iskustvom i realiziranim uspješnim projektima koji su garancija da će stranka funkcionirati na zacrtan način u ostvarivanja ciljeva.

Nađi je naglasio kako su gradonačelnici i načelnici članovi stranke prvi u Hrvatskoj izašli s konkretnim mjerama kao odgovorom na krizu koronavirusa. Napravljeno je to još 17. ožujka i to primjenom seta konkretnih mjera s ciljem pomoći svojem lokalnom gospodarstvu i građanima uzrokovanih izvanrednom situacijom širenja zaraze koronavirusom. Radi se o mjerama ukidanja naplate vrtića, odgode ovrha, odgode plaćanja komunalne naknade za gospodarske subjekte uz kasnije i potpuno oslobođenje te oslobađanja naplate javnih površina. Sve ove mjere su nakon toga počeli uvoditi i drugi gradovi u Hrvatskoj.

Također, stranka FOKUS je predstavila i kalkulatora javnog duga. Riječ je o alatu kojeg su kao prvi zajednički projekt predstavile stranke Fokus i Pametno, kako bi analizirale i predložile korekcije najavljenih mjera Vlade, a u javnu raspravu uključile i građane. Kalkulator omogućava različite kombinacije parametara, poput pada BDP-a, pada proračunskih prihoda, visine poticajnih mjera ili ušteda na rashodovnoj strani proračuna. Na taj način svaki građanin može testirati predložene mjere, ali i vlastite ideje o tome što bi trebalo mijenjati kroz kalkulator – https://fokusnabitno.com/kalkulator-javni-dug/.

Podsjetimo, 7. ožujka 2020. održana je Osnivačka skupština stranke FOKUS na kojoj je za predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, za zamjenika predsjednika Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika stranke Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

U Upravni odbor stranke su još izabrani Dario Zurovec (gradonačelnik Svete Nedelje), Hrvoje Košćec (gradonačelnik Sv. Ivana Zeline), Nenad Panian (gradonačelnik Dugog Sela), Marko Magdić (načelnik općine Križ), Mario Budišćak (poduzetnik i glazbenik iz Klinča Sela), Darko Zver (poduzetnik iz Čakovca), Mario Kolar (član MO Čulinec) te Gabrijel Deak (potpredsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje).

FOKUS je stranka političkog centra čiji je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i sposobni političari osnovali su novu političku stranku kako bi okupili ljude koji na taj način vide razvoj cijele Hrvatske.

Nives Polovina Barun

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja