medjimurjepress@gmail.com

U Čakovcu potpisan Sporazum u kojem su se Demokrati pridružili Amsterdamskoj koaliciji

STIGAO I SEDMI ČLAN U AMSTERDAMSKU KOALICIJU

Potpisivanju Sporazuma u Starom gradu u Čakovcu prisustvovali su: predsjednik Laburista, David Bregovac, potpredsjednik PGS-a, Branko Juretić, potpredsjednik HSU-a, Nikola Capar, potpredsjednik IDS-a, Renato Krulčić, predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, predsjednica GLAS-a, Anka Mrak-Taritaš i predsjednik Demokrata, Mirando Mrsić.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poželjela je dobrodošlicu novim partnerima, kazavši kako je svim strankama Amsterdamske koalicije zajednički prije svega zdrav razum. Najavljujući uspjeh Amsterdamske koalicije na EU izborima, pozvala se na zaključak skupine pisaca – ‘Borimo se za Europu jer će je uništiti’. Rekla je da će se ovih sedam stranaka pridružiti toj borbi.

Ako se dogovorimo da je nešto dobro za sve građane, e onda se vrlo lako može stvoriti koalicija lijevog centra koja će usprotiviti puzajućoj konzervativnoj revoluciji koju predstavlja HDZ – rekao je Mrsić, dodavši kako Amsterdamska koalicija može osloboditi Hrvatsku ‘željeznog stiska HDZ-a’.

Amsterdamskoj koaliciji smo svi jednaki, a s dolaskom Demokrata postali smo najjači oporbeni blok i najjača oporbena politička opcija“, ustvrdio je Beljak.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*