Međimurje Press
Političke stranke

Vrdoljak (HNS) kaže da je danas jako dobar dan za Hrvatsku

Ivan Vrdoljak: „Kada je pravi sadržaj na stolu, kao u slučaju novog kurikuluma Hrvatskog jezika, razlozi za podjele nestaju“

 U povodu informacije iz Ministarstva znanosti i obrazovanja da su recenzijom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti konačno riješeni prijepori oko kurikuluma Hrvatskog jezika, reagirao je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Danas je jako važan i jako dobar dan za Hrvatsku, jer donosi potpuno novu atmosferu u naše društvo – atmosferu suradnje na dobro svih, a posebice naše djece. Kada je pravi sadržaj na stolu, kao u slučaju novog kurikuluma iz hrvatskog, razlike i razlozi za podjele nestaju. Ovime obrazovna reforma dobiva svoj konačni oblik i već sada mijenja Hrvatsku nabolje“, rekao je Vrdoljak.

Prema informacijama Ministarstva znanosti i obrazovanja, dogovoreno je da se u roku dva tjedna dokument doradi sukladno prijedlozima HAZU-a, kako bi sve bilo spremno za uključivanje ovog kurikuluma u eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme koja kreće ove jeseni u 60-ak škola diljem Hrvatske.

(PR HNS)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja